adata-dashdrive-elite-se720-ultra-tenky-externi-ssd-disk
Novinka ADATA DashDrive Elite SE720 – ultra-tenký externí SSD disk

ADATA DashDrive Elite SE720 – ultra-tenký externí SSD disk

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 10. 2013 11:00

Nový ultra-tenký externí SSD disk DashDrive Elite SE720 od společnosti ADATA Technology přichází na pomyslné pulty obchodů.

Reklama

A co nabídne? Disk lze k počítači propojit pomocí SuperSpeed USB 3.0 rozhraní, které zajistí rychlost čtení až 400 MB/s a rychlost zápisu až 300 MB/s. Disk má velmi tenký profil pouhých 8,9 mnm. Kryt zařízení je vyveden z nerezové oceli. Navíc je povrch opatřen ochrannou vrstvou, která by měla zajistit odolnost proti poškrábání a do jisté míry i zabránit poškození. 

Na disku nalezneme modrou LED diodu, která indikuje připojení disku a přenos dat. DashDrive Elite SE720 má tak podporu "One Touch Backup " softwarové funkce, která umožní automaticky zálohovat data na disk. SE720 je také kompatibilní s funkcí Windows To Go, která umožňuje spustit operační systém Windows 8 přímo z externího SSD na jakémkoliv PC. 

ADATA DashDrive Elite SE720 – ultra-tenký externí SSD disk
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavními výhodami externích SSD disků je díky absenci pohyblivých částí, jeho odolnost proti otřesům, tichý provoz a nízká spotřeba elektrické energie. 

ADATA DashDrive Elite SE720 bude k dostání ve dvou kapacitních variantách a to 128 a 256 GB. Výrobce zatím neuvedl ceny jednotlivých kapacitních variant disků. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama