AI sleduje pracovníky call centra a když se blíží k vyhoření, ukáže jim uklidňující fotomontáž
i Zdroj: Gencraft AI
Novinka AI sleduje pracovníky call centra a když se blíží k vyhoření, ukáže jim uklidňující fotomontáž

AI sleduje pracovníky call centra a když se blíží k vyhoření, ukáže jim uklidňující fotomontáž

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

2

Pracovat v call centru, to chce správnou náturu. Buď mít rád lidi a povídat si s nimi, nebo být splachovací. A každý má nakonec určitý bod, kdy by nejraději celé centrum zapálil.

Reklama

Bod zlomu máme všichni, jen různě posazený. Takže zatímco někdo by nadřízenému rozbil hubu klávesnicí po prvním pracovním dni, dalšímu to bude trvat třeba dny dva. Takže jak to vymyslet, aby se ten bod varu oddálil, nebo ještě lépe, úplně vytratil? Tak v USA, jelikož jsou o krok před námi, to vymysleli takhle. Instituce First Horizon Bank nasadila AI na to, aby sledovala pracovníky call centra a vyhodnocovala jejich úroveň stresu. A pakliže usoudí, že nebožák může každou chvíli vybouchnout, přehraje mu uklidňující fotomontáž sebe sama, rodiny, momentek z dovolené, k tomu nějaké moudré cintáty a zenovou hudbu. A hle, pracovník, který ještě před pěti minutami viděl rudě, se začíná uklidňovat a krize je zažehnána. 

Sysém spoléhá na AI od Cisco, Webex Contact Center a celý tenhle tyjátr se nazývá „Thrive Reset“. Naštěstí pracovníci si vybírají sami své fotky a hudbu, takže se nemusí spoléhat na to, co AI vypotí za nesmysly. Cisco také tvrdí, že údaje pro vyhodnocování stresu nejsou ukládány (tak určitě). A jakkoli to zní bláznivě, prý to opravdu funguje a operátoři odpadávají méně, dokonce preferují toto AI divadýlko před starou dobrou pauzou. Testy proběhly začátkem roku a v současné době by už AI chůvu mělo mít okolo 3000 operátorů. Ale očekával bych, že jednou to fungovat nebude a jedinec dosáhne bodu, který se nazývá volná pád. A pak se budou dít věci. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama