airbar-vam-umozni-udelat-si-z-obycejneho-displeje-notebooku-displej-dotykovy
Novinka AirBar vám umožní udělat si z obyčejného displeje notebooku displej dotykový

AirBar vám umožní udělat si z obyčejného displeje notebooku displej dotykový

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 12. 2015 13:00 1

Zvykli jste si na dotekový displej a teď vám displej vašeho počítače či notebooku přijde značně nepraktický? Chtěli byste notebook ovládat i se silnějšími rukavicemi, nebo do něj kreslit malířskými štětci? Tak si předobjednejte zařízení AirBar.

Reklama

AirBar je lištička, kterou díky magnetu jednoduše přichytíte na spodní stranu vašeho displeje. Lištička vysílá vlny, díky nimž dokáže určit, v jakých místech se displeje dotýkáte. Získané informace následně pošle do počítače kvůli zpětné odezvě.

AirBar přitom dokáže rozeznat, zdali se displeje dotýkáte širokým nebo úzkým předmětem. Rozezná prý dokonce i tahy štětce.

Zařízení je určené pro 15,6 displeje. Napájí se přes USB rozhraní a po nainstalování dodatečné sady ovladačů je kompatibilní s operačním systémem Windows 8, Windows 10 a Chrome OS. AirBar vedle toho můžete použít i s operačním systémem COS X, zde je ovšem funkcionalita zatím značně omezená.

Jak bylo řečeno v úvodu, AirBar si můžete předobjednat a to za cenu 49 dolarů (cca 1200 korun). Zařízení bude oficiálně představeno v lednu roku 2016 a to na veletrhu CES v Las Vegas. Kdy první kusy dorazí k lidem, bohužel známo není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama