Aktualizace Adobe Firefly slibuje, že AI obrázky budou bez podivností
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Adobe Firefly
Novinka Aktualizace Adobe Firefly slibuje, že AI obrázky budou bez podivností

Aktualizace Adobe Firefly slibuje, že AI obrázky budou bez podivností

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

23. 4. 2024 17:45

Se stále rostoucí konkurencí v podobě nástrojů pro generování obrázků přichází Adobe s aktualizací, která eliminuje podivnosti a přinese "fotografické detaily".

Reklama
Reklama

Právě vydaná verze Adobe Firefly přináší lepší snímky podobné reálným fotografiím, rychlejší analýzu zadaného příkazu a také svižnější tvorbu obrázků. Toto zahrnuje realističtější snímky díky lepšímu nasvícení, lepší kompozice a detaily - zejména při vykreslování lidí a to včetně emocí. Spousta obrázků vygenerovaných pomocí Adobe Firefly totiž trpěla na typické chyby, jako je třeba nepřirozená poloha těla, nereálná anatomie (6 prstů na jedné ruce apod.)

Adobe také uvádí, že FireFly Image 3 lépe porozumí textovým podnětům a příkazům pro tvorbu scén, což znamená že lze zadávat dlouhé příkazy a tak získat přesně to, co chcete. Nově vytvořená verze má údajně asi dvakrát rozsáhlejší vnitřní strukturu a dovede tak poskytovat obrázky mnohem detailnější z fotografického hlediska. Beta verze je k vyzkoušení v Adobe Photoshop a nebo přímo na webu Firefly

Adobe Firefly v Adobe Photoshop
i Zdroj: Adobe
Adobe Firefly v Adobe Photoshop

Společnost Adobe tvrdí, že Firefly vygeneroval od svého zveřejnění (březen, 2023) více než 7 miliard obrázků. Pomohl také přes 30 let starému softwaru - Photoshopu - realizovat 30% meziroční nárůst uživatelů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama