Máte rádi počítače a hardware jako my? Přidejte se k našemu týmu externích redaktorů!
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Máte rádi počítače a hardware jako my? Přidejte se k našemu týmu externích redaktorů!

Máte rádi počítače a hardware jako my? Přidejte se k našemu týmu externích redaktorů!

Václav Vlček

Václav Vlček

16. 9. 2021 07:00 30

Hledáme nové posily do redakce PCTuning.cz. Máte hardware v malíčku? Na zádech kérku přetaktovaného procesoru zalitého dusíkem? Windows ovládáte poslepu? A zvládnete o něčem z toho napsat článek, ze kterého češtinářka ani náš editor nedostanou osypky?

Reklama

Pokud vás baví hardware, software nebo obecně technika a chcete o tom zkusit také psát články, tak máte šanci. Hledáme novou krev pro náš tým externích redaktorů. 

Psaní článků a novinek není žádný stres, všichni děláme z domova a ve volném čase. Není to práce na plný úvazek, ale pro nadšence zapáleného pro techniku je to šance, jak si pohrát s nejnovějším hardwarem a vyzkoušet si, co ho zajímá, aniž by jej musel kupovat. Otestovat nové železo nebo sepsat nějaké návody a tipy pro ostatní čtenáře. A ještě si něco vydělat.

Co musíte mít, umět a zvládat?

  • Slušný přehled o hardware nebo software
  • Alespoň nějaké vlastní vybavení
  • Ideálně předchozí zkušenosti s psaním článků
  • Nadšení a ochotu pohrát si s technikou
  • Základy fotografování testovaných produktů
  • Čeština, čeština a pro jistotu ještě jednou – čeština.

Jak funguje externí redakce?

Nemáme žádné kanceláře, centrálu nebo vlastní barák plný grafických karet a dalšího železa. Jsme ze všech koutů republiky a každý autor pracuje z domova, kanceláře nebo prostě odkudkoliv mu vyhovuje. Klidně si seďte na Bali a srkejte Arak Attack, když při tom zvládnete sepisovat články, tak budeme spokojení. A vy taky. Zároveň nečekejte, že každého začínajícího autora zahrneme výbavou, dodáme mu počítače na testování, druhý jako zálohu a k tomu notebook, aby na něm mohl psát články. Základní vybavení musíte mít svoje. Co teda zase ale v pohodě zvládneme, je doručení produktů k otestování až pod nos. S tím práci mít nebudete.

O čem budete psát?

Baví vás staré mašiny a ve volném čase je oprašujete a oživujete? Super, pojďte o tom i psát. Stavíte denně počítače, máte o tom spoustu veselých historek a chcete o nich sepsat seriál, podle kterého to zvládne profesionálně smontovat i vaše babička? Výborně, bereme. Pořád čistíte kamarádům zavirované mašiny a posloucháte jejich výmluvy o tom, že rozhodně na žádné pornostránky s obsahem „zdarma“ nechodí a v žádném případě nic  neodklikávají? Můžete sepisovat návody, jak si vyčistit a poladit Windows, aby šlapaly stejně dobře jako po instalaci. Nebo jsou naopak Windows váš nepřítel a je třeba všechny přeučit na Linux? Máte šanci popsat, jak na to. A potom třeba udělat článek na téma jak rozběhat na Linuxu hry z Windows.

Nechceme nikomu nutit a přikazovat, o čem má psát. Z dlouholeté zkušeností vím, že to je k ničemu. Nejlíp se píše o tom, co člověka baví a chce o tom psát. I když třeba napíšete jeden článek za měsíc dva. Ale samozřejmě nejlepší jsou produktivní autoři.

Bude ze mě milionář?

Na rovinu – nebude. Psaní článku o hardwaru vám na novou Teslu nevydělá a po testech vám nebudou zůstávat produkty za desetitisíce, abyste je mohli rozdávat všem svým kamarádům. Není to ani práce na plný úvazek. Ale za články platíme normálně honoráře, ať už na DPP nebo fakturou. Čím víc skvělých textů napíšete, tím víc pak vyděláte.

Jak začít zářnou kariéru technického redaktora?

Napište mail na adresu vaclav.vlcek@pctuning.cz. Pokud už jste něco v životě o technice napsali, tak pošlete odkazy. Příklady vlastní práce jsou samozřejmě nejlepší. Pokud teprve začínáte a chcete si to vyzkoušet, tak to bude složitější. Napište článek v rozsahu alespoň dvou normostran (3600 znaků), ale klidně může být i delší. Téma je čistě na vás, ať už to bude delší novinka o nějakém hardware nebo technologii, krátká recenze nějakého produktu a nebo třeba esej o tom, jak nás počítače přivedou do pekla. A proč je číslo 42 tak důležité!

Máte rádi počítače a hardware jako my? Přidejte se k našemu týmu externích redaktorů!
i Zdroj: PCTuning.cz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama