amazon-predstavil-dve-nove-ctecky-kindle-a-tablet-fire
Novinka Amazon představil dvě nové čtečky Kindle a tablet Fire

Amazon představil dvě nové čtečky Kindle a tablet Fire

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

29. 9. 2011 11:00 8

Nová elektronická čtečka knih dává sbohem hardwarové klávesnici a dorazí i ve verzi s dotykovým displejem. Androidí tablet s příhodným názvem Fire by mohl jako jeden z mála pořádně zatopit doposud suverénnímu iPadu. Překvapivě nízké jsou i ceny všech novinek.

Reklama

Internetový obchod Amazon představil nové modely své oblíbené čtečky Kindle a dlouho očekávaného tabletu s příhodným názvem Fire. Již tradičně se můžeme těšit na široké propojení s cloudovými službami, které zahrnují prodej digitálních knih, časopisů, hudby a filmů (obdoba iTunes).

Amazon představil dvě nové čtečky Kindle a tablet Fire
i Zdroj: PCTuning.cz

Zleva Kindle Touch, Kindle a Kindle Fire

Kindle Touch je další z širokého portfolia elektronických čteček Amazonu. Tentokrát se může pochlubit dotykovým E Ink displejem a menšími rozměry než tomu bylo doposud. Za kompaktní rozměry 172 × 120 × 10 mm a hmotnost 213 g může právě absence hardwarové klávesnice. Vnitřní paměť zařízení je dostačující a do 4 GB ( 3 GB dostupné uživateli) uložíme na 3000 knih, samozřejmě pak nechybí možnost ukládání do Amazon Cloud. K internetu se připojíme pomocí Wi-Fi a k dostání bude i verze s 3G.

Příjemná je i cena Kindle Touch, která dělá 139 dolarů (cca 2 500 Kč). Předobjednávky jsou možné již dnes, distribuce začne 21. listopadu. Detailní specifikaci naleznete na webu Amazonu.

Nová verze Kindle překvapí příjemnou cenou 109 dolarů (necelé 2000 Kč), za kterou do ruky dostaneme zařízení s E Ink displejem a oproti verzi Touch chybí nejen klávesnice, ale i dotykový displej. Je tak menší než stávající Kindle, který byl kvůli novince přejmenován na Kindle Keyboard. Nalezneme zde pouze několik tlačítek nezbytných k ovládání a vnitřní paměť 2 GB doplněnou Wi-Fi připojením a cloudovým úložištěm Amazon Cloud. 

Nepřehlédněte:

Tablet Fire bude nakonec levnější a nadupanější než se předpokládalo. Za 199 dolarů (cca 3600 Kč) dostaneme v této hladině nadstandardně vybavený Androidí tablet s 7" IPS displejem, který chrání tvrzené sklo Gorilla Glass. Displej má rozlišení 1024 × 600 bodů a uvnitř zeřízení tepe dvoujádrový procesor.

Rozměry zařízení jsou 190 × 120 × 11 mm a výsledná hmotnost 413 g. Nechybí Wi-Fi, USB 2.0 a jediným limitujícím faktorem se zdá být 8GB interní paměť, které opět kontruje Amazon Cloud.  Při pohledu na uživatelské prostředí ani nepoznáte že jde o Android. Pro prohlížení webu potěší vlastní browser Amazonu s názvem Silk, který podobně jako Opera komprimuje stránky na svých serverech a snižuje tak datový tok při prohlížení.

Kindle Fire pravděpodobně jako první pořádně zatopí iPadu, který má suverénní postavení na trhu. Dostupný bude 15. listopadu, ale objednat jej lze již teď (ne však z ČR). Detailní specifikaci naleznete na webu Amazonu.

Zdroj: Amazon

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama