amd-a-nvidia-implementuji-do-ovladacu-automatickou-aktualizaci
Novinka AMD a nVidia implementují do ovladačů automatickou aktualizaci

AMD a nVidia implementují do ovladačů automatickou aktualizaci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

31. 3. 2011 15:00 22

Zatím ji nabízí pouze ovladače Catalyst 11.4 preview a GeForce 270.51 beta. Bežnou součástí se stane s dalšími verzemi.

Reklama

Pokud máte v počítači grafickou kartu AMD, potažmo ATI, a nainstalované poslední ovladače Catalyst 11.4 preview, možná jste si všimli, že přinesly jednu zásadní novinku. A to automatickou kontrolu nové verze ovladačů. Nastavení se nachází pod položkou „Informace“ → „Aktualizace softwaru“.

Jak víme, aktuální ovladače mnohdy přinášejí podporu nových modelů grafických karet, navýšení výkonu, opravu drobných chybek a nebo implementaci dalších funkcí. A naopak někdy, a to ve většině případů, takřka vůbec nic. Je nicméně dobré, mít vždy nainstalovanou nejnovější verzi.

Z tohoto pohledu se zdá až neuvěřitelné, že výrobcům grafických karet trvalo až do roku 2011, než si uvědomili, že by užitečnou funkci také mohli zařadit do svých ovladačů.

AMD a nVidia implementují do ovladačů automatickou aktualizaci
i Zdroj: PCTuning.cz

Nakonec nezůstane jen u pokrmu pro grafické karty AMD – ovladačů Catalyst. I nVidia automatickou aktualizaci počínaje GeForce 270.51 Beta zahrnula do svých ovladačů. Zde bude mít uživatel na výběr z trochu více možností. Bude moci nastavit frekvenci kontroly nejen WHQL ovladačů, ale nabízí se vyhledání i betaverzí. A v případě aktuálních ovladačů bude uživatel odkázán pro stažení na oficiální stránky.

AMD a nVidia implementují do ovladačů automatickou aktualizaci
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Anandtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama