amd-buldozer-se-opozdi
Novinka AMD "Buldozer" se opozdí

AMD "Buldozer" se opozdí

Jan Šorfa

Jan Šorfa

6. 3. 2009 00:00 8

AMD nedávno oznámilo, že plánuje nové 32nm procesory vydat už ve 4. čtvrtletí 2010. Nyní však oznámilo, že procesory založené na architektuře Buldozer se pravděpodobně opozdí.

Reklama
AMD "Buldozer" se opozdí
i Zdroj: PCTuning.cz

Původní plán AMD byl vydat první 32nm procesory až v průběhu roku 2011, ale nedávno oznámilo přesunutí doby vydání už na 4. čtvrtletí 2010. AMD už ale nepočítá s dřívějším vydáním 32nm desktopové generace procesorů než ve zmiňovaném 4. čtvrtletí 2010. AMD také zrušilo plánované uvedení 45nm procesorů založených na architektuře Buldozer s podporou SSE5 instrukcí již v roce 2009 s plány, že je začne vyrábět rovnou 32nm výrobním procesu až v roce 2010 s ostatními procesory 32nm generace. Podle všech informací bude mít v roce 2010 k dispozici první vzorky a na začátku roku 2011 už rozjede masovou výrobu.

AMD "Buldozer" se opozdí
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD bude muset spoléhat na svou současnou architekturu ještě déle, než samo plánovalo. První procesor založený na architektuře Buldozer bude Orochi, který se má stát nástupcem současných procesorů založených na jádře Deneb. První modely budou více než čtyřjádrové (později by se měly objevit i vícejádrové) s integrovaným DDR3 paměťovým řadičem a více jak 8 MB L3 cache.

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama