Radeony nabídnou větší výkon ve hrách díky finální verzi AMD Fluid Motion Frames
i Zdroj: AMD
Novinka Radeony nabídnou větší výkon ve hrách díky finální verzi AMD Fluid Motion Frames

Radeony nabídnou větší výkon ve hrách díky finální verzi AMD Fluid Motion Frames

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

25. 1. 2024 18:10 14

Softwarová funkce AMD Fluid Motion Frames, neboli AFMF, ukončilo beta testování a je nyní dostupná v nejnovější aktualizaci AMD Adrenalin Edition Software 24.1.1.

Reklama

Vlastníci a uživatelé grafický karet Radeon se mohou radovat z poslední aktualizace AMD Adrenalin Edition softwaru. AMD tvrdí, že díky této novince je možné dosáhnout vyšších snímků za vteřinu, než bylo dříve možné. Aby však hráči dostali přístup k této funkci, musí vlastnit GPU založené na technologii RDNA 3 a APU 700M - jedná se o nejnovější grafické karty Radeon.

AFMF je technologie generování snímků, jež je integrována přímo v ovládacím softwaru AMD,  a tak není potřeba tuto funkci zapínat v každé hře zvlášť, nýbrž ji stačí zapnout v AMD Software. Tato funkce se zpřístupní po zapnutí režimu “HYPR-RX” přímo na domovské kartě v aplikaci. AMD je tradičně trochu bombastické a tvrdí, že tato technologie přinese hráčům až 97% nárůst FPS. Uvidíme ale jak tomu bude při reálném hrání, nicméně jakýkoliv výkon navíc zdarma je fajn.

Deklarované zlepšení FPS ve hrách při 1080p
i Zdroj: AMD
Deklarované zlepšení FPS ve hrách při 1080p

Nejnovější ovladač obsahuje také funkci Video Upscaling, která zlepšuje kvalitu přehrávaných videí z webu. Tato funkce je podobná funkci RTX Video Super Resolution od Nvidie a stejně tak podporuje většinu aplikací s DirectX 11 a také webové prohlížeče jako je Microsoft Edge nebo Google Chrome. 
Software AMD Radeon Adrenalin Edition lze stáhnout zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama