AMD má prázdné sklady a nemůže hráčům vyměnit přehřívající se Radeony RX 7900 XTX
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka AMD má prázdné sklady a nemůže hráčům vyměnit přehřívající se Radeony RX 7900 XTX

AMD má prázdné sklady a nemůže hráčům vyměnit přehřívající se Radeony RX 7900 XTX

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 1. 2023 20:20 59

Sklady prázdné, police vymetené a v rozích pavučiny. Vypadají takhle sklady AMD? Zřejmě ano, jelikož firma nemá kusy na výměnu.

Reklama

AMD se poslední generace karet trochu nevyvedla. Některé kusy referenčních RX 7900 XTX trpí přehříváním a následným snižováním frekvencí. Podle posledních bádání, které provedl s kartami německý overclocker der8auer to vypadá, že za to může nedostatek tekutiny v chladiči typu vapor chamber (pracuje na principu vypaření a kondenzace kapaliny). Zákazníci a pařani, kteří mají s kartou problémy, se mají obrátit na linku AMD za účelem výměny. Ale ouha.

Firma zřejmě podcenila situaci - jak jsme se dozvěděli z emailu od AMD zákazníkovi, tak nemohou nebožákovi kartu vyměnit, neboť na skladě nemají ani jednu. Navíc ani nemají tušení, kdy budou nové kusy skladem, minimálně však bude čekací doba dva týdny. Následně uživatele informují, že pokud chce zpět prašule, ať dodá pár údajů jako maximální teplota GPU, za jak dlouho jí dosáhne a jaké aplikace byly použity. Důležité je, že tento problém postihuje pouze referenční karty od AMD. Grafiky od partnerů s vlastními chladiči jsou v pořádku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama