amd-oznamilo-vydani-prvni-supercomputing-serverove-graficke-karty-s-12-gb-pameti
Novinka AMD oznámilo vydání první "supercomputing" serverové grafické karty s 12 GB pamětí

AMD oznámilo vydání první "supercomputing" serverové grafické karty s 12 GB pamětí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

15. 11. 2013 11:00 10

AMD přestavilo novou grafickou kartu AMD FirePro S10000 12 GB Edition, která je určena především pro vysoce výkonné výpočetní (HPS) systémy a servery.

Reklama

Nová karta má plnou podporu PCI Express 3.0 a výpočetní technologie OpenCL. Dále má FirePro S10000 podporu využití ECC (Error Checking and Correcting) technologie pamětí a technologie DirectGMA, která umožní vývojářům pracovat s velkými modely a sestavami a využívat přitom paralelních výpočetních schopností GPU. 

AMD FirePro S10000 12 GB Edition je vhodnou grafickou kartou do výpočetních či vizualizačních serverů, kde je požadován extrémní výkon. Dále se hodí do high-end pracovních stanic, které vyžadují maximální výpočetní výkon GPU. Karta by mohla být využitelná snad ve všech oblastech od automobilového průmyslu, přes medicínu až po počítačové inženýrství. 

AMD oznámilo vydání první "supercomputing" serverové grafické karty s 12 GB pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Aktuálně je k dispozici model se 6 GB GDDR5 pamětí, který se stal velmi populárním. Například Frankfurtská Univerzita využívá 6 GB GDDR5 grafickou kartu u své řady superpočítačů Sanam, který je zařazen do seznamu Green 500 jako jeden z nejsilnějších a energeticky nejúčinnějších superpočítačů vůbec.

Na AMD FirePro S10000 s 12 GB GDDR5 pamětí si budeme muset počkat až do jara 2014.

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama