amd-poslalo-do-prodeje-levny-athlon-200ge
Novinka AMD poslalo do prodeje levný Athlon 200GE

AMD poslalo do prodeje levný Athlon 200GE

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 9. 2018 09:00 1

Od minulého týdne je v prodeji po celém světě desktopový procesor AMD Athlon 200GE s grafikou Radeon Vega 3, který je určen především do levnějších sestav. Nový čip kombinuje procesorová x86 jádra Zen s grafickou architekturou Radeon Vega a má nabízet spolehlivé výkony pro každodenní činnosti – od brouzdání na internetu, přes kancelářské programy až po hraní online her.

Reklama

Výrobce dokonce sebevědomě tvrdí, že procesor má až o 67 % vyšší grafický výkon, až 2× vyšší efektivitu a je až o 84 % výkonnější v PC hrách v porovnání s konkurenčními produkty. Athlon 200GE má dvě jádra Zen, které běží na taktu 3,2 GHz (chybí aktivní turbo). U obou je aktivní SMT, takže procesor zpracovává čtyři vlákna. Procesor má také 5 MB L3 cache a dvoukanálový řadič pamětí DDR4, provedení je do socketu AM4. Přítomna je i integrovaná GPU jednotka s architekturou Vega, byť je v tomto případě hodně ořezaná. Obsahuje pouze 192 stream procesorů a maximální takt je 1 000 MHz.

Athlon 200GE je dobrou volbou především pro levné PC pro děti, rodiny, HTPC nebo menší kanceláře. V České republice lze procesor zakoupit zhruba od 1 400 Kč s DPH.

AMD poslalo do prodeje levný Athlon 200GE
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama