amd-radeon-rx-vega-nejdriv-v-srpnu
Novinka AMD Radeon RX Vega nejdřív v srpnu!

AMD Radeon RX Vega nejdřív v srpnu!

Z. Obermaier

Z. Obermaier

23. 5. 2017 19:08 60

Abychom nemluvili jen o GeForce, tak pro vás máme také novinky od AMD

Reklama
AMD Radeon RX Vega nejdřív v srpnu!
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD oficiálně oznámi herní Radeon na bázi Vega už příští týden, na Computexu. Pravděpodobně uvidíme kartu, možná nějaký výkon v pár vybraných testech. Možná ale dojde jen na marktingové slajdy, což by nebylo pro AMD nic neobvyklého. To ale uvidíme už brzy. Podstatné je něco jiného, uvedení na pulty je ještě daleko ...

Stejný zdroj, který komentoval uvedení GeForce GTX 2070+2080 ještě letos, totiž prozradil, že Vega je ještě daleko. Dosud nemají od AMD jediný podklad pro karty, tedy nic z čeho by mohli vyrobit alespoň PCB, chladiče a další věci. Jediné info, které AMD výrobcům oznámilo, je termín dodání - srpen, možná červenec. Důvody jsou prý tři, prvním je nedostatek HBM2 a jejich výtěžnost. Další dva se týkají dolaďování výkonu a spotřeby, respektive TDP. Pokud se prý stane zázrak (což nelze vyloučit), budou karty ke koupení v červenci, reálnější termín je prý srpen.

PS. Mé informace naprosto nesouvisí, se zprávou o pozdní vypouštění Vegy, kterou před časem uveřejnil Guru3D a poté další redakce, která špatně interpretovala slova ředitelky z konferenčního hovoru o vypouštění Vegy v dalších několika měsících. Mé informace jdou přímo od výrobce hw a týkají se přímého zpoždění. Však uvidíme po Computexu, co samo oznámí AMD.

Zdroj: Vlastní

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama