amd-se-rozpovidalo-o-20nm-a-14nm-vyrobnim-procesu
Novinka AMD se rozpovídalo o 20nm a 14nm výrobním procesu

AMD se rozpovídalo o 20nm a 14nm výrobním procesu

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

22. 10. 2013 14:00 22

V konferenčním hovoru s finančními analytiky zaznělo, že AMD plánuje první produkty založené na 20nm výrobním procesu zhruba okolo druhé poloviny příštího roku.

Reklama

Senior víceprezidentka a generální manažerka společnosti AMD, Lisa Su, prohlásila během konferenčního hovoru: “We are typically at the leading edge across the technology nodes. We are fully top-top-bottom in 28nm now across all of our products, and we are transitioning to both 20nm and to FinFETs over the next couple of quarters in terms of designs. So we will continue to do that across our foundry partners. […] We will do 20nm first and then we will go to FinFETs,”. Ve volném překladu se jedná o to, že AMD bude postupně přecházet na 20nm výrobní proces a následně dokonce 14nm FinFET.

AMD se rozpovídalo o 20nm a 14nm výrobním procesu
i Zdroj: PCTuning.cz


Během únoru 2014 TSMC počítá se zahájením výroby 20nm čipů a AMD tak může vyrobit první vzorky čipů někdy v polovině příštího roku (1H 2014). 20nm planární výrobní technologie bude využita v další generaci GPU (spekuluje se o názvu Pirate Islands), která nahradí současné Volcanic Islands. 14nm-XM FinFET výrobní technologie se uplatní u čipů s nízkou spotřebou, které budou cíleny do mobilních zařízení (tablety, all-in-one PC apod.). O výrobu se postará pro změnu GlobalFoundries v první polovině příštího roku. Pokud jde o procesory, tak společnost AMD pro tento a následující rok počítá s 32nm a 28nm SOI výrobním procesem. První 28nm čipy s architekturou Steamroller uvidíme ještě v tomto roce ve formě APU Kaveri, které jsou určeny pro platformu FM2+. 

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama