amd-uvede-na-trh-novou-generaci-mobilnich-apu-bristol-ridge
Novinka AMD uvede na trh novou generaci mobilních APU Bristol Ridge

AMD uvede na trh novou generaci mobilních APU Bristol Ridge

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 4. 2016 16:45

Do příchodu procesorů Zen se AMD stále snaží "přeleštit" starší architektury, aby z nich vymámilo nějaký výkon navíc. Podobně tomu je také v případě nových APU 7. generace pro notebooky, které vychází z architektury Bristol Ridge, což je v podstatě vylepšené Carrizo.

Reklama

Oproti Carrizu by měly nové modely pro notebooky nabídnout zejména vylepšenou grafiku a vyšší takty. Zlepšen bude také poměr výkonu na watt i přesto, že stále půjde o 28nm čipy.

AMD uvede na trh novou generaci mobilních APU Bristol Ridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle testů společnosti AMD by měl být kupříkladu výkon grafického čipu při spotřebě 15 wattů až o 20% vyšší než u předchůdce Carrizo. Integrovaný grafický čip s sebou také přináší podporu FreeSync a dekodování Ultra HD videa. Lepší poměr výkonu na watt by měl být také u samotných procesorových jader. Co se týče procesorových jader, zde AMD slibuje při spotřebě 35 wattů zlepšení výkonu o 40% oproti srovnatelným APU Kaveri řady FX z roku 2014.

AMD uvede na trh novou generaci mobilních APU Bristol Ridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Posun zlepšení poměru výkonu na watt je nicméně ve vztahu ke Carrizo pouze 14 %. Oficiálně mají být nové mobilní procesory s iGPU představeny v rámci veletrhu Computex 2016, která tradičně proběhne koncem května na Tchaj-wanu. Následně by potom měly být uvedeny na trh první notebooky s těmito APU, mezi nimiž by se měl objevit třeba model Envy x360 od HP. 

Zdroj: AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama