amd-uvede-radeony-hd-6000-jiz-18-rijna
Novinka AMD uvede Radeony HD 6000 již 18. října?

AMD uvede Radeony HD 6000 již 18. října?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 9. 2010 08:06 3

Vaše čekání se blíží ke svému konci. Za necelý měsíc nezapomeňte rozbít prasátko.

Reklama

První grafické akcelerátory postavené na architektuře Southern Islands (jižní ostrovy) budou uvedené do prodeje již koncem října, informuje Fudzilla. Společnost AMD uvede novou generaci s více než ročním odstupem, stane se tomu ve 4. čtvrtletí probíhajícího roku, přičemž v loňském roce představila Radeony HD 5000 v posledních dnech čtvrtletí třetího, konkrétně 23. září, pamatujete?

Série Radeon HD 6000, neboli generace vycházející z nové architektury, bude 40nm nadstavbou Evergreen. Přesto nabídne vyšší výkon, stejně dobře je možné, že AMD zapracovala na výkonu v teselaci, v níž akcelerátory Fermi podávaly následně lepší výsledky. Hlavním trumfem bude pravděpodobně vyšší efektivita, jež se promítne do poměru cena/výkon, podle něhož se orientuje nezanedbatelném procento spotřebitelů.

AMD uvede Radeony HD 6000 již 18. října?
i Zdroj: PCTuning.cz

ilustrace: Radeon HD 5970

Hlavní tisková konference se zřejmě uskuteční 18. října v Los Angeles. Mezi prvními bude uveden model s jádrem Barts PRO (nakonec pravděpodobně 1120 SPs) a XT (1280 SPs). Cayman dorazí později, v listopadu, určitě do Vánoc. Dvoučipový model zaklepe na naše peněženky až na přelomu roku.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama