amd-uz-radeji-nekritizuje-directx-udajne-se-jednalo-o-dezinterpretaci
Hardware Novinka AMD už raději nekritizuje DirectX, údajně se jednalo o dezinterpretaci

AMD už raději nekritizuje DirectX, údajně se jednalo o dezinterpretaci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2011 14:30 10

Před necelými dvěma týdny oblétla svět tvrdá slova Richarda Huddyho z AMD, který na DirectX nenechal nit suchou. Dnes vidí celou situaci jinak. Jeho slova prý byla vytržena z kontextu.

Reklama

Je tomu necelých čtrnáct dnů, co jsme vás informovali, že Richard Huddy, ostřílený manažer Advanced Micro Devices (AMD), tvrdě kritizoval API DirectX, když v rozhovoru pro Bit-tech uvedl, že brzdí vývoj a stojí v cestě lepší grafice her pro PC. A také, že by se jej většina vývojářů ráda zbavila.

Jen pro připomenutí, tenkrát bylo vyřčeno: „Ve srovnání s Xboxem 360 nebo PlayStationem 3 máme často více jak desetinásobný výkon, ale přesto je zcela zřejmé, že hry nevypadají desetkrát tak dobře“.

Protože jeho slova vyvolala v řadách vývojářů a pravděpodobně i v Redmondu pořádný poprask, své prvotní stanovisko nyní raději mírnil. Ve svém prohlášení ze včera tvrdí, že jeho slova byla vytržená z kontextu a také hodně zkreslená. DirectX je prý stále na pořadu dne.

Nepřehlédněte:

AMD: DirectX omezuje a stojí v cestě lepší grafice u her pro PC

Podle jeho včerejších slov si s API Microsoftu údajně nerozumí pouze několik vývojářů. Konkrétně jmenuje herní studia DICE a Crytek (čekáme, kdy se obě proti tvrzení ohradí; pozn. red), kteří údajně projevili zájem rozhraní obejít.

„Pokud se by konalo hlasování mezi vývojáři, většina by řekla, že bude využívat DirectX nebo OpenGL, protože to jsou skvělé a stabilní platformy,“ ujišťuje pro list CRN. Je opravdu možné, že Richard Huddy byl redakcí Bit-techu špatně pochopen, ale mnohem pravděpodobnější je, že na lince mezi Microsoftem a AMD bylo neobvykle rušno.

Původní článek naleznete na serveru Bit-tech.

AMD už raději nekritizuje DirectX, údajně se jednalo o dezinterpretaci
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: CRN

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama