analyza-ubs-apple-proda-v-pristim-roce-28-milionu-jednotek-tabletu-ipad
Apple Novinka Analýza UBS: Apple prodá v příštím roce 28 milionů jednotek tabletu iPad

Analýza UBS: Apple prodá v příštím roce 28 milionů jednotek tabletu iPad

Mirek Kočí

Mirek Kočí

9. 9. 2010 13:20 7

Prodeje tabletu prý mohou do značné míry ovlivnit i segment mobilních počítačů.

Reklama

Poradenská agentura UBS Investment Research predikuje, že americká společnost může v roce 2011 prodat až 28 milionů jednotek tabletu iPad. Nastolený trend, kdy nakousnuté jablko následují ve stále větší míře i další výrobci, by se prý mohl také negativně podepsat na prodeji mobilních přenosných počítačů – netbooků a notebooků ve slabších konfiguracích.

Analytik Manard Um na fóru Apple Insider uvedl: „spotřebitelé, kteří zainvestují do iPadu, budou podle všeho ochotni počkat s modernizací stávajících počítačů“.

Analýza UBS: Apple prodá v příštím roce 28 milionů jednotek tabletu iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

Úspěch zařízení Apple je poněkud matoucí, za stejné peníze lze totiž zakoupit notebook s dobrými parametry. iPad je v podstatě smartbook bez hardwarové klávesnice a větších možností, navíc s cenou mnohdy vyšší, než tomu je v případě plnohodnotných mobilních alternativ. Vyvstává tak otázka, zda se spotřebitelé nechtějí v terénu spíše bavit surfováním po internetu, respektive hraním her a seriózní práci si nechávají raději na doma. Do jisté míry jde především o módní doplněk – iPad vzbudí na veřejnosti (např. v kavárně) určitě více pozornosti, než koncepčně okoukaný notebook. Navzdory všem očekáváním jsou ale jeho prodeje slušné. Apple se pouze za třetí čtvrtletí podařilo prodat 3,27 milionů jednotek. Následující rok budeme tabletem s logem nakousnutého jablka zatopeni až po krk.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama