Android aplikace ve Windows - skvělý, ale nedotažený nápad skončí
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Bing AI
Novinka Android aplikace ve Windows - skvělý, ale nedotažený nápad skončí

Android aplikace ve Windows - skvělý, ale nedotažený nápad skončí

Ondřej Lyko

Ondřej Lyko

7. 3. 2024 07:00 1

Nadšení z velmi vyzdvihované funkce Windows 11 rychle opadlo. Microsoft se rozhodl ukončit podporu Android aplikací v březnu příštího roku.

Reklama

Uživatelé Windows 11 mají na používání a instalaci aplikací určených především pro mobilní zařízení už jen rok. Microsoft se rozhodl ukončit podporu této funkce i navzdory velkému zájmu, který WSA (Windows Subsystem for Android) při oznámení nového operačního systému vzbudilo. Instalovat a používat android aplikace na počítačích mohli uživatelé přibližně dva roky. Microsoft neuvedl žádný konkrétní důvod pro toto rozhodnutí, pravděpodobně se ale jedná o nezájem a nevyužívání této funkce. Upřímně, kolik z nás si na svůj počítač nainstalovalo TikToku či jinou podobnou aplikaci. 

Nezájem ze strany uživatelů může pramenit například ze zdroje pro stahování. Aplikace totiž poskytoval, mimo jiné, Amazon AppStore, namísto nejznámějšího obchodu Google Play. Tento pokus Microsoftu mohl být pochopen jako snaha o spolupráci Windows a Android zařízení podobně, jako funguje MacOS s iOS. I přes to, že k ukončení podpory má dojít až za rok, už nyní nelze stáhnout aplikaci WSA z Microsoft Store. Konkrétně má být funkce odebrána ze systému 5. března 2025.

Android aplikace ve Windows - skvělý, ale nedotažený nápad skončí
i Zdroj: pctuning.cz

Aplikace pro android na Windows za chvíli nespustíte, na novém telefonu ale ano.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama