android-dobyl-ameriku-a-valcuje-evropu-kde-za-rok-narostl-o-1580
Apple Novinka Android dobyl Ameriku a válcuje Evropu, kde za rok narostl o 1580%

Android dobyl Ameriku a válcuje Evropu, kde za rok narostl o 1580%

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 3. 2011 15:00 12

Veškerý odpor je marný. Budete asimilováni. Android se jal ovládnout Evropu.

Reklama

Pokud se i přes výborné výsledky přicházející prakticky ze všech koutů světa stále najde někdo, kdo pochybuje, že uplynulý rok nepatřil mobilnímu operačnímu systému Android, snad ho přesvědčí poslední statistiky analytické agentury International Data Corporation (IDC).

Operační systém Googlu stihl teprve nedávno dobýt Ameriku, kde dominuje trhu s tzv. chytrými telefony neboli smartphony, neméně působivá je ale i jeho cesta napříč Evropou. Ve 4. čtvrtletí roku 2009 se na starém kontinentu podařilo prodat 470 tisíc mobilů s Androidem. O rok později se za stejné období prodalo už 7,9 milionu telefonů, tzn., že podíl Androidu za posledních 12 měsíců vzrostl o 1580%.

Nepřehlédněte:

Android dobývá Ameriku, je nejprodávanější a nejrozšířenější systém

Zatímco situace ve Spojených státech byla ještě donedávna víceméně vyrovnaná, v Evropě si poslední dobou Android dělá doslova co chce. Apple pro srovnání prodal 5,2 telefonů s iOS, RIM dodal na trh pouze 4,8 milionu zařízení.

Francisco Jeronimo z IDC předpovídá Androidu silný růst i v následujících letech. „Poslední kvartál v roce 2010 jasně ukazuje trend v západní Evropě pro nadcházející roky. Trh s mobilními telefony zde zcela ovládnou smartphony, na většině z nich potom poběží Android. Platforma za méně než rok posílila na 31 procent (o rok dříve pouze 4 procenta). Android je lídrem trhu a nejrychleji rostoucím OS vůbec“.

Android dobyl Ameriku a válcuje Evropu, kde za rok narostl o 1580%
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama