android-je-v-usa-druhou-nejoblibenejsi-mobilni-platformou
Apple Novinka Android je v USA druhou nejoblíbenější mobilní platformou

Android je v USA druhou nejoblíbenější mobilní platformou

Martin Stančík

Martin Stančík

11. 5. 2010 10:00

Android od Googlu se stal druhou nejoblíbenější mobilní platformou v USA a odsunul tak Apple s jeho iPhonem na třetí příčku.

Reklama

Chytré telefony s operačním systémem Googlu nyní ovládají podle analytické společnosti NPD 28% amerického trhu a drží druhou pozici za společností RIM, výrobcem BlackBerry, který ovládá 36% tamního trhu. Smartphony po celém světě velmi rychle nahrazují běžné telefony a tento trend je nejvíce patrný především v USA. Apple od roku 2007 prodal již přes 51 milionů svých iPhonů a společnost tvrdí, že pro ně je v současné době dostupných více než 200 000 aplikací. Apple však v prvním čtvrtletí tohoto roku ve Spojených státech spadl na třetí příčku a nyní ovládá 21% tamního trhu s chytrými telefony.

Android je v USA druhou nejoblíbenější mobilní platformou
i Zdroj: PCTuning.cz

Což je však stále velmi dobré postavení na trhu, vezmeme-li v úvahu, že Apple má pouze jeden telefon, který běží na jeho operačním systému a Google licence Android řadě výrobců mobilních telefonů. V dubnu Google oznámil, že jeho platformu již využívá dvanáct výrobců, kteří ji nabízejí dohromady na více než třiceti zařízeních. Podle NPD vzrostla pozice Androidu v USA v prvním čtvrtletí tohoto roku především díky tomu, že tamní operátor Verizon rozšířil svou nabídku "kup jeden telefon, druhý dostaneš zdarma."

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama