android-se-rozrusta
Novinka Android se rozrůstá

Android se rozrůstá

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 4. 2009 00:00 10

K mobilnímu telefonu T-Mobile G1 (HTC Dream) s operačním systémem Google Android přibudou další sourozenci založení na této open-source platformě.

Reklama

Společnost T-Mobile je první a prozatím jedinou společností, která distribuje zařízení s operačním systémem Google Android, jde o smartphone HTC Dream (Operátor Vodafone by měl začít prodávat během následujících měsíců telefon HTC Magic se stejným operačním systémem). K tomuto telefonu přibudou další zařízení. Podle nespecifikovaného partnera T-mobile půjde o tablet PC kombinovaný s domovním telefonem (tedy pravděpodobně s pevnou linkou) a o UMPC s dotykovým displayem. Druhý produkt bude určen primárně na prohlížení internetu a základní multimediální funkce, půjde tedy takzvaně o "Mobile Internet Device" - MID.

Android se rozrůstá
i Zdroj: PCTuning.cz

Android se rozrůstá
i Zdroj: PCTuning.cz


HTC Dream

Obě dvě nová zařízení s UNIXovým jádrem se dostanou na trh na začátku příštího roku. Uživatelská základna tohoto operačního systému se tak opět o kousek rozroste, nemluvě o tom, že další výrobci, mezi nimi například Samsung nebo Motorola, oznámili vývoj dalších telefonů s Androidem. Tato platforma tak má šanci stát se konkurenceschopnou, zvláště vzhledem k nižším nákladům na výrobu kvůli open-source zdrojovému kódu, za který nemusí tvůrce telefonu platit. Je otázka, jestli dokáže konkurovat placeným řešením u mobilních telefonů, jako je Microsoft Windows Mobile, Symbian, nebo například poslední dobou velice populární OS X na iPhonu. Mezi MID zařízeními pak Windows Mobile kralují bez jediného konkurenta, tak doufeme, že se Android uchytí.

Podle Hexus 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama