anketa-jakeho-vyrobce-pc-zdroju-preferujete
Novinka Anketa: Jakého výrobce PC zdrojů preferujete?

Anketa: Jakého výrobce PC zdrojů preferujete?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 2. 2011 15:00 16

Napájecí zdroj je důležitou součástí každého počítače. Nás tak zajímá, zda máte i v této oblasti svého oblíbeného výrobce?

Reklama

Napájecí zdroj byl ještě nedávno jednou z podceňovaných součástí počítače, na které rádi šetřili uživatelé, ale i výrobci PC sestav. Ale opak je pravdou. Zdroj je velmi důležitý, ovlivňuje stabilitu i hlučnost systému a jeho selhání může poškodit mnoho komponent počítače. Napájecí zdroj musí také být dostatečný, aby ukojil komponenty v plné zátěži, velký odběr můžeme zaznamenat tradičně i při startu PC.

Na trhu můžete nalézt přehršle modelů od rozličných výrobců. Každý z nich láká uživatele na „to svoje“. Ne až tak známé značky lapají nebohé ovečky na cenu. To je ukazatel, na který slyší většina uživatelů, čímž mají odbyt zajištěn. Samozřejmě některé pětistovky (500 W; pozn. red.) prodávané za něco málo pod tisíc korun jsou spíše rizikem, kdy vám leckdy mohou nadělat pěknou paseku. I přesto jim ale někteří uživatelé stále dávají přednost. Spokojen je nakonec i prodavač se servilním úsměvem.

Známější výrobci naopak za větší peníze nabízí menší poruchovost, použité kvalitnější součástky a hlavně vyšší efektivitu. Mezi špičku na trhu můžeme s klidem označit firmy jako Seasonic, Fortron nebo Corsair. Nás tak dnes zajímá, jakého výrobce preferujete, zda máte svého favorita a proč? Hlasovat můžete na titulní straně magazínu v pravém sloupci. Průběžné výsledky sledujte zde.

Anketa: Jakého výrobce PC zdrojů preferujete?
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama