antutu-nejvykonnejsi-smartphone-je-xiaomi-mi5
Novinka AnTuTu: Nejvýkonnější smartphone je Xiaomi Mi5

AnTuTu: Nejvýkonnější smartphone je Xiaomi Mi5

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 4. 2016 09:30 3

Podle nového žebříčku, který sestavili autoři populární benchmarkovací aplikace AnTuTu, je nejvýkonnějším chytrým telefonem na světě Xiaomi 5. Na druhém místě skončil jen s malým odstupem Galaxy S7 edge. Třetí je iPhone 6s.

Reklama

Na dalších místech se umístily telefony Huawei Mate 8 a Meizu Pro 5. První desítku nejvýkonnějších smartphonů prvního čtvrtletí 2016 uzavírá Samsung Galaxy S6.

Pro úplnost dodejme, že vítěz, tedy Xiaomi Mi5, je mobil s 5,15palcovým displejem s Full HD rozlišením 1 920 × 1 080 px, kterému dostatek výkonu dodává procesor Snapdragon 820 od společnosti Qualcomm.

Nejnovější statistika AnTuTu vychází z měření, která proběhla v období leden až březen. Za výslednou se bere vždy průměrná hodnota ze všech měření. Podmínkou pro zařazení do výsledkové listiny je nejméně 500 provedených testů u daného telefonu.

Aplikace Antutu je dlouhá léta měřítkem surového výkonu mobilních telefonů a tabletů. Nejdříve byla dostupná pro platformu Android, časem se ale dostala také na iOS a Windows Phone. Uživatelé ji do svých zařízení mohou stahovat zdarma.

Zdroj: AnTuTu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama