app-store-zprostredkoval-25-miliard-stazeni
Apple Novinka App Store zprostředkoval 25 miliard stažení

App Store zprostředkoval 25 miliard stažení

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

3. 3. 2012 08:00 4

App Store od Applu dnes překonal další pomyslnou hranici, když zprostředkoval stažení těžko uvěřitelných 25 miliard aplikací.

Reklama

Abyste nemuseli zbytečně pátrat v paměti: App Store pro mobilní platformu iOS vznikl 10. července 2008. A pokud na svých prstech počítám správně, uběhlo od té doby teprve zhruba tři a půl roku. To znamená, že průměrně se z App Store pro iOS stáhne 18,7 milionů aplikací denně. Přepočítal bych vám to na počet aplikací za vteřinu, ale jednak nemám tolik prstů a musel bych vzbudit mamku, a za druhé by to nezměnilo nic na tom, jak ohromující úspěch to je.

App Store zprostředkoval 25 miliard stažení
i Zdroj: PCTuning.cz

25 miliard stažených aplikací nutně musí znamenat profit a bohužel není úplně jednoduché zjistit jaký. Jisté je, že ne všechny aplikace na App Store jsou placené. Pokud se za ně platí, 70% jde do kapsy vývojářům a 30% si nechává Apple jako distributor. To není vůbec špatné. A nakonec tu máme cenu, která by se měla k dnešnímu dni pohybovat v průměru okolo $2 za kus. Právě jsem přestal tápat po tom, proč akcie Applu rostou a svůj růst zastavit ani nehodlají.

Nepřehlédněte: Apple prodal více iPadů než HP osobních počítačů

V lednu minulého roku Apple spustil Mac App Store pro svůj desktop. Tomu se daří zhruba stejně dobře, jen za první den od spuštění zaznamenal milion stažených aplikací.

K příležitosti takového jubilea jakým stažení 25 miliard aplikací je, daroval Apple jednomu svému zákazníkovi dárkový poukaz na $10 000, které může utratit - za další aplikace na App Store.

Zdroj: Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama