Apple byl nucen změnit pravidla pro App Store, umožní emulátory her
i Zdroj: James Yarema / Unsplash
Novinka Apple byl nucen změnit pravidla pro App Store, umožní emulátory her

Apple byl nucen změnit pravidla pro App Store, umožní emulátory her

David Švrček

David Švrček

7. 4. 2024 16:42

Apple aktualizoval podmínky ve svém aplikačním obchodě AppStore. Nově přichází povolení pro emulátory her. Zapařit si tak na svém nejnovějším iPhonu můžete staré tituly.

Reklama

Apple v nedávné aktualizaci pravidel App Store umožnil emulátorům pro retro konzolové hry po celém světě nabízet stahování titulů. Vývojáři však musí dbát na to, aby dodržovali autorská práva. Tato změna by mohla povzbudit tvůrce emulátorů, aby své aplikace přinesli také do App Store. V současnosti několik takových emulátorů již funguje na systému Android, Apple tyto funkce dlouhá léta blokoval.

Společnost Apple stanovila, že emulátory musí používat mechanismus nákupu přímo v aplikaci pro nabízení digitálních položek. Tímto krokem se Apple snaží poskytnout další zdroj příjmů do své kasy a zároveň dodržovat předpisy.

Apple byl nucen změnit pravidla pro App Store, umožní emulátory her
i Zdroj: Apple

Kromě toho Apple aktualizoval pravidla také pro herní obchody, podporu nákupů v minihrách a AI chatboty. Nově budou mít uživatelé na výběr, odkud si aplikaci stáhnou, nejsou vázání pouze k aplikacím z App Store. Další podstatná změna pravidel se týká streamování hudby. Apple již nebude moci vyžadovat procenta z plateb za předplatná, a tak se cena předplatného Spotify na iPhonu vyrovná běžné ceně. K tomuto kroku byl Apple donucen poté, co dostal od EU pěkně mastnou pokutu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama