Apple chce konkurovat Chromebookům. V budoucnu prý dorazí levnější MacBooky
i Zdroj: Apple / MacBook Air press kit
Hardware Novinka Apple chce konkurovat Chromebookům. V budoucnu prý dorazí levnější MacBooky

Apple chce konkurovat Chromebookům. V budoucnu prý dorazí levnější MacBooky

Jakub Fišer

Jakub Fišer

7. 9. 2023 07:00 2

Přenosné počítače Apple MacBook patří k tomu nejlepšímu, co může již zaniklý segment ultrabooků nabídnout. Naproti tomu jsou Chromebooky, tedy cenově dostupné laptopy s méně náročným ChromeOS a úspornou výbavou. Podle několika spekulací však Apple bude chtít vstoupit i do tohoto segmentu.

Reklama

Apple nabízí dvě řady MacBooků: Pro a Air, přičemž ty první zaujmou extrémním výkonem, zatímco ty druhé nízkou hmotností, dlouhou výdrží a podstatně nižší cenou. Přesto aktuálně nejlevnější MacBook Air s M1 čipem a starým designem vychází na 29 990 Kč včetně DPH.

Chromebooky od výrobců jako je Lenovo, HP, Asus nebo Acer těmto strojům prakticky ani nemohou konkurovat, mnohdy totiž stojí i méně než polovinu. Laptop s ChromeOS pořídíte reálně od 3–4 tisíc korun do 26 tisíc korun. Běžná cena se však pohybuje kolem 7–11 tisíc korun.

Apple představil čip M2 a nový Macbook Air
i Zdroj: Apple

Apple představil čip M2 a nový Macbook Air

Konference WWDC 2022 od Applu byla opět plná novinek. Mezi největší se řadí nový čip M2, který se podívá do přepracovaného…

7. 6. 2022 17:00

Levný MacBook? Proč ne

Portál Digitimes však s odkazem na vlastní zdroje z výrobního řetězce tvrdí, že Apple chce do tohoto segmentu také zabrousit a v budoucnu plánuje nabídnout podstatně levnější počítač. První zařízení by se mohlo objevit už příští rok, dle dat, které hovoří o tom, že nové počítače Mac míří do výroby cca 9 měsíců před samotným uvedením.

Apple prý cítí příležitost, zájem o přenosné počítače se totiž zvedl během covidových lockdownů a zřejmě zůstal na relativně vysoké úrovni. Otázkou zůstává cena takového MacBooku, protože konkurovat těm opravdu levným Chromebookům nedokáže prakticky ani s iPady.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama