apple-chysta-iphone-pro-chude-bude-mensi-a-mnohem-levnejsi
Apple Novinka Apple chystá iPhone pro chudé, bude menší a mnohem levnější

Apple chystá iPhone pro chudé, bude menší a mnohem levnější

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 2. 2011 13:30 15

Informaci přiživily v minulém týdnu některé světové agentury. Zařízení je menší a chybí mu ovládací tlačítko ve spodní části. Apple chce tímto zařízením konkurovat levnějším Androidům.

Reklama

Na mobilním veletrhu MWC 2011 vystavoval své novinky ze světa chytrých telefonů a tabletů každý, kdo něco znamená. Apple se této akce tradičně neúčastní, a tak by mohlo zdát, že se mu ze strany médií dostávalo méně prostoru. Opak je ale pravdou.

iPad je na trhu přes rok a hojně se spekuluje, že bude uveden v příštích týdnech. Dostane stejně jako konkurenční zařízení dvoujádrový procesor, více operační paměti, bude lehčí a tenčí a vybaven anti-reflexní vrstvou pro lepší čtení za slunečného počasí.

V červnu pak mohou jablíčkáři očekávat příchod nového iPhonu. Informací o něm proběhlo médii nespočet, některé jsou vysoce nepravděpodobné, další naopak vypadají celkem věrohodně. Připravil jsem si tak pro vás souhrn toho nejdůležitějšího. Mějte ale stále na paměti, že se jedná o spekulace, které se nakonec nemusí potvrdit.

Apple chystá iPhone pro chudé, bude menší a mnohem levnější
i Zdroj: PCTuning.cz

Chystá Apple nový telefon?

Některé agentury přišly minulý týden se zprávou, že Cupertino připravuje menší a levnější verzi iPhonu. Mezi prvními se přihlásila osvědčená agentura Bloomberg, později ji následoval list Wall Street Journal a další deníky.

Prestižní deník s důrazen na ekonomiku se odvolával na lidi, kteří funkční vzorek údajně viděli na vlastní oči. Jeho velikost byla oproti iPhonu 4 redukována asi o třetinu a neměl domovské tlačítko (tzv. Home Button; pozn.red). Nedotovaný (bez smluvy s operátorem) by se měl prodávat za přibližně 200 dolarů. Apple chce ke svým produktům přitáhnout i méně movité zákazníky. Android dnes seženete za pár tisíc, v téhle rovině by uvedení takového modelu dávalo smysl.

Wall Street Journal se také odvolává na lidi, kteří s funkčním vzorkem přišli do styku. Podle nich je zhruba poloviční velikosti iPhonu 4 a Apple se jej chystá mobilním operátorům nabízet za poloviční cenu klasického iPhonu.

Apple chystá iPhone pro chudé, bude menší a mnohem levnější
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud ale sledujete jablečnou scénu dlouhodobě, jistě víte, že informace o tom, že Apple vyvíjí iPhone Nano, kolují internetem už řadu let. Apple ale tuto domněnku nikdy oficiálně nepotvrdil. Je možné, že takové prototypy skutečně existují a jsou testovány, to by ostatně dávalo smysl. Jejich nasazení do prodeje je ale spíše nereálné.

iPhone s vysouvací klávesnicí a větším displejem?

Ostatně koncem týdne to potvrdil deník New York Times, podle lidí blízkých vedení Apple se takové zařízení v současné době nevyvíjí ani netestuje. Se svou trochou do mlýna se nakonec přihlásil i jeden čínský magazín, který tvrdí, že jsou momentálně testovány tři odlišné vzorky iPhonu 5.

Jeden z nich údajně disponuje hardwarovou klávesnicí, další dva vypadají přesně jako iPhone 4. Apple je vybavil kamerou s vyšším rozlišením a výkonnější baterií. Podle některých dalších zpráv se Apple zase chystá do oběhu vypustit iPhone s větším displejem, hodně se spekuluje o 4“ úhlopříčce, proto, aby lépe konkuroval nejvyšší třídě Androidů.

Spekulace, NFC a opilý zaměstnanec

Pokud veškeré spekulace shrneme ze stolu, můžeme téměř s jistotou říci, že nový iPhone (ať už bude vypadat jakkoli) přinese podporu bezdrátové krátkodosahové technologie NFC. Zda budou zachovány obvyklé proporce telefonu, nebo jestli vedení v Cupertinu opravdu chystá nasazení menší a levnější verzi, kterou bude lépe konkurovat levným Androidům, se můžeme jen domnívat.

Ačkoli některé zprávy zpočátku vypadají hodně nereálně, časem se jejich autentičnost potvrdí. Pamatujete na příběh opilého zaměstnance Applu, který ztratil testovací vzorek iPhonu 4 v baru na předměstí Redwood City a ten se následně dostal až do redakce serveru Gizmodo?

Zdroj: 1 2 3 4 5

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama