apple-ma-patent-na-slide-to-unlock-vynalezl-ho-ale-zrejme-nekdo-jiny
Apple Novinka Apple má patent na „Slide to unlock“. Vynalezl ho ale zřejmě někdo jiný

Apple má patent na „Slide to unlock“. Vynalezl ho ale zřejmě někdo jiný

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 2. 2012 14:30 28

V současnosti je toto triviální gesto součástí prakticky každého smartphonu s dotykovým displejem. Opravdu se ale zrodilo v hlavách zaměstnanců Applu?

Reklama

Apple na konci října oslavil velké vítězství, když s definitivní platností získal patent na odemykání displeje pomocí gesta známého jako „slide to unlock“. Jeho plné znění včetně nákresů naleznete na této adrese.

Nepřehlédněte:

Apple získal po šesti letech patent na „Slide to unlock“

O jeho uznání požádal Scott Forstall, dnes výkonný ředitel iOS divize, v roce 2005, ale teprve až na sklonku minulého roku mu dal soud za pravdu. Důležité je, že Applu vyhověly v žádosti pouze soudy za „velkou louží“. Evropské úřady ji už v minulosti smetly ze stolu . I to ale znamená, že konkurenční výrobci, a zejména ti s Androidem, mohou mít velké problémy.

Ale vzniklo opravdu tohle jednoduché, ale nesmírně účelné gesto, které je dnes již neodmyslitelně spjato s iOS zařízeními, v hlavách tehdejších zaměstnanců Applu?

Jak se totiž ukazuje, obdobné, ne-li totožné, gesto, si nechala patentovat již o tři roky dříve švédská společnost Neonode. Poprvé se objevilo v mobilním telefonu Neonode N1m.

Patent je zaregistrován pod číslem 8095879 a jeho výklad nenechává žádný prostor pro dvojznačnost. Celé kauze se nově věnuje na svých stránkách server DailyTech, takže pokud vás tato kauza zajímá, odeberte se, prosím, tam.

Apple má patent na „Slide to unlock“. Vynalezl ho ale zřejmě někdo jiný
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama