apple-ma-za-sebou-dalsi-rekordni-ctvrtleti-prodeje-ipadu-vsak-stale-klesaji
Apple Novinka Apple má za sebou další rekordní čtvrtletí, prodeje iPadu však stále klesají

Apple má za sebou další rekordní čtvrtletí, prodeje iPadu však stále klesají

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 4. 2015 12:15 1

Americký technologický gigant Apple v pondělí oznámil oficiální finanční výsledek za poslední čtvrtletí, který obsahuje i informace o celkovém příjmu společnosti a jejím zisku. Podle ní se Applu vede skvěle, snad kromě toho, že prodeje iPadu i nadále klesají.

Reklama

Pro čtvrtletí, které skončilo 28. března, Apple dosáhl příjmu 58 miliard dolarů a celkového profitu 13,6 miliard dolarů. Ve stejném čtvrtletí minulého roku měla společnost příjmy o hodnotě 45,6 miliard dolarů a čisté zisky 10,2 miliard dolarů. Slušný nárůst příjmů a zisků má na svědomí zvýšená poptávka po iPhonu a Macu a taktéž vyšší prodeje v obchodu App Store.

Apple má za sebou další rekordní čtvrtletí, prodeje iPadu však stále klesají
i Zdroj: PCTuning.cz

Tim Cook k tomuto úspěchu dodal, že k Applu v poslední době přechází mnohem více lidí, než bylo pravidlem v předchozích měsících a rocích. To prý vedoucí pracovníky velice těší, což se dá tvrdit i o obrovském zájmu o chytré hodinky Apple Watch.

Toto bohužel neplatí pro iPady, jejichž prodeje i toto čtvrtletí významně klesají. Tim Cook si z toho ovšem nedělá hlavu: „Myslíme si, že prodeje iPadu klesají kvůli tomu, že lidé je obměňují později nežli iPhony.“ To zní docela logicky, ale závěry si raději necháme, až uvidíme, jak si iPady povedou za dva tři roky. 

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama