Apple nehodlá zůstat pozadu, také představí svou verzi AI modelu
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Copilota s Bing AI
Novinka Apple nehodlá zůstat pozadu, také představí svou verzi AI modelu

Apple nehodlá zůstat pozadu, také představí svou verzi AI modelu

David Švrček

David Švrček

4. 2. 2024 08:00

Jeden z největších hráčů na poli s telefony, Apple, nehodlá zůstat pozadu za konkurencí. Tim Cook potvrdil investorům, že Apple pracuje na své verzi AI modelu pro svá zařízení.

Reklama

AI je další technologie, která se čím dál tím více dostává do našeho života. Vždyť i úvodní foto k tomuto článku vygenerovala umělá inteligence.  Nedávno nám Samsung a Pixel ukázali, jaké využití může mít umělá inteligence v mobilních telefonech, např. s užitečnou funkcí “Circle to Search”. Google také informoval, že pracuje na verzi chytrého hlasového asistenta, který bude založen na modelu GPT 4. Nemusíme však hovořit pouze o telefonech, Microsoft také chystá expandovat se svým Copilotem přímo do systému Windows a vytvořit tak šikovného AI pomocníka.

Hlasový asistent Siri
i Zdroj: Apple.com
Hlasový asistent Siri

Jeden z největších světových gigantů v odvětví nositelné elektroniky, Apple, se také nenechá zastínit. Jeho generální ředitel Tim Cook při hovoru s investory uvedl, že společnost Apple pracuje na generativním modelu umělé inteligence pro svá zařízení a platformy. Více nám však zatím sdělit nechce, uvedl že více se k  tomuto tématu vyjádří později, avšak ještě letos. 

Ukázka využití Siri
i Zdroj: Apple.com
Ukázka využití Siri

Z kódu iOS 17.4 navíc unikají informace o možném využití AI pro Siri. Můžeme zatím jen spekulovat, že více nám Tim Cook prozradí na letošní konferenci WWDC24, na které se pravidelně představují nové operační systémy a novinky v oblasti softwaru společnosti Apple. Je tedy možné, že první verzi modelu umělé inteligence dostaneme už v iOS 18. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama