Apple řeší další problém. Nový iOS 15.4 nadměrně vybíjí iPhony
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Apple řeší další problém. Nový iOS 15.4 nadměrně vybíjí iPhony

Apple řeší další problém. Nový iOS 15.4 nadměrně vybíjí iPhony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 3. 2022 15:27

Nejnovější verze mobilního systému iOS přinesla kromě mnoha vylepšení, jako je třeba možnost používat Face ID i s nasazenou rouškou nebo respirátorem, také nepříjemnou chybu. Její vinou ubývá energie z baterie iPhonů rychleji než by měla.

Reklama

Sociální sítě se nedlouho po vydání aktualizace iOS 15.4 začaly plnit nespokojenými hlasy na adresu mizerné výdrže iPhonů. Problémy přitom nehlásí výhradně majitelé nejnovějších iPhonů 13, ale i předchozích generací.

„iOS 15.4 šíleně vybíjí baterii v mém iPhone 13 Pro Max. Vydržel jsem několik dní bez nabíječky, ale teď je za půl dne kapacita na polovině,“ stěžuje si jeden z majitelů a ostatní mu přitakávají: „Vybíjení baterie na iOS 15.4 je naprosto směšné. Pokles o 5 procent za méně než 10 minut,“ píše další. Apple byl o problému již informován, ale k celé věci se zatím oficiálně nevyjádřil.

Operační systém iOS 15.4 přinesl hned několik novinek. Například vylepšení funkce Face ID, která umožňuje odemknutí iPhonu i s rouškou či respirátorem na obličeji. A nezůstalo jen u toho, součástí upDATU je i možnost pro vývojáře naplno využít 120Hz ProMotion displej iPhonů 13 Pro (Max), nové emoji v čele s těhotným mužem nebo vylepšený správce hesel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama