apple-v-japonsku-proti-spolecnosti-samsung-neuspel
Apple Novinka Apple v Japonsku proti společnosti Samsung neuspěl

Apple v Japonsku proti společnosti Samsung neuspěl

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

31. 8. 2012 10:30 13

Poměr zdravého rozumu a obezity zůstává zachován. Soud v Japonsku rozhodl, že Samsung nekopíroval duševní vlastnictví Apple a Samsung tak opět prošel na neamerické půdě bez ztráty kytičky.

Reklama

Dva ze tří nedávno mediálně probíraných sporů mezi společnostmi Apple a Samsung se dají označit za úspěch firmy Samsung s tím, že nejnovější rozsudek z Japonska přímo praví, že duševní vlastnictví v souzeném případě nebylo vůbec porušeno. Ten třetí spor je vedený na území USA a už víme, že Samsung zaplatí společnosti Apple circa $1 miliardu z důvodu kopírování série patentů.

Apple v Japonsku proti společnosti Samsung neuspěl
i Zdroj: PCTuning.cz


podle japonského soudu to bylo jinak

Apple se v Japonsku cítil být poškozený za $1,275 milionu kvůli údajnému okopírování patentů pro synchronizování mediálního obsahu (rádio, televize a taky tisk) mezi přístroji na celkem osmi kusech Galaxy zařízeních. Zároveň požadoval stáhnutí blíže nespecifikovaných Samsung gadgetů z prodeje.

Nepřehlédněte: Samsung údajně zaplatil Applu miliardu dolarů v pěticentových mincích. Hoax století, nebo skutečnost?

Samsung před Japonským právním systémem uspěl poté, co se hájil použitím odlišných technologií než používá Apple. Odškodné za prodej Samsungů v řetězcích NTT Docomo a KDDI se tak platit nebude.

Pro úplnost dodávám, že ve třetím sporu na půde domovského státu společnosti Samsung Jižní Koreji soud mimo jiné rozhodl, že Samsung neokopíroval design telefonů iPhone.

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama