apple-zaplatil-za-znacku-ipad-1-2-miliardy-korun
Apple Novinka Apple zaplatil za značku iPad 1,2 miliardy korun

Apple zaplatil za značku iPad 1,2 miliardy korun

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 7. 2012 14:00 4

Americká technologická firma Apple zaplatila čínské společnosti ProView Technology 60 milionů dolarů (v přepočtu 1,2 miliardy korun) za ukončení sporu kolem vlastnictví značky iPad. O případu jsme vás poprvé informovali již na počátku prosince.

Reklama

Apple si práva na užívání registrované značky v Číně zakoupil, soud ale jejich nákup označil za neplatný. Firma Proview Technology, výrobce monitorů, si značku zaregistrovala v roce 2001, tedy dlouho předtím, než byl tablet Applu uveden na trh.

Chcete se dozvědět více o nových chytrých telefonech, tabletech a aplikacích pro ně? Navštivte náš nový web

Světaplikací!

Apple proto v roce 2009 odkoupil práva na tuto značku za 50 tisíc dolarů od tchajwanské společnosti IP Application. Soud v jihočínském Šen-čenu však rozhodl o tom, že prodej není platný.

„Spor kolem iPadu nyní skončil,“ uvedl dnes čínský soud. „Apple převedl 60 milionů dolarů na účet soudu, jak bylo požadováno,“ dodal. Stan Abrams, právní zástupce se specializací na právo duševního vlastnictví na univerzitě v Pekingu, pak ještě spomenul: „Na místě Applu bych byl štastný, protože tahle částka pro ně prakticky vůbec nic neznamená“.

Apple zaplatil za značku iPad 1,2 miliardy korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Bloomberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama