arm-netbook-jako-magnet-na-lednicku
Novinka ARM netbook jako magnet na ledničku

ARM netbook jako magnet na ledničku

Ace.

Ace.

12. 3. 2009 00:00 9

Kalifornská společnost uvedla netbook s vyjímečnou výdrží na baterie při hmotnosti pouhých 900 gramů.

Reklama


Je založen na procesoru ARM, má odpojitelnou klávesnici a dotykový displej, takže může fungovat jako tablet, vydrží 10-15 hodin na baterie a navíc ma vespod magnet, kterým si ho můžete 'přilepit' třeba na ledničku. Always Innovating prohlašuje svůj výrobek za alternativu 'nenasytných netbooků s Atomem v ošklivé krabici a s operačním systémem z 90. let'. Počítač byl pokřtěn jako TouchBook, shodou okolností stejně jako výrobek Gigabytu, který jste mohli vidět na CEBITu.


ARM netbook jako magnet na ledničku
i Zdroj: PCTuning.cz

Mozek stroje obstarává RISCový procesor Texas Instruments OMAP3. Hmotnost je už zmíněných 900g, dotykový displej má 9 palců a klasické rozlišení 1024x600, paměť RAM je na relativně nízké hodnotě 256MB, a jako datové úložiště slouží 8GB microSD karta. Připojíte se přes b/g/n WiFi a bluetooth, 6 USB portů z nichž 3 jsou schované uvnitř a jako bonus má 3 dimenzionální akcelerometr(pro ty kdo neví k čemu slouží - otočíte netbook o 90° a automaticky se otočí i zobrazení na displeji.)


ARM netbook jako magnet na ledničku
i Zdroj: PCTuning.cz

Bude k dispozici s open source operačními systémy, takže si můžete vybrat Linux, Android, případně nějaký další UNIXový systém. A nakonec jedna z nejdůležitějších informací - cena. Tablet verze bude stát 300USD, za klávesnici si stovku připlatíte. Měl by být v prodeji ke konci jara.


Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama