arm-se-chysta-na-vyrobu-serverovych-procesoru-ma-velke-plany
Novinka ARM se chystá na výrobu serverových procesorů. Má velké plány

ARM se chystá na výrobu serverových procesorů. Má velké plány

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

24. 5. 2011 11:00 4

Společnosti se velmi daří na poli mobilních čipů, plány má však i mezi servery. Nabídnout chce především energeticky efektivní řešení.

Reklama

ARM je gigantem mezi výrobci mobilních čipů, ale plány má i jinde. Zatímco cena mobilních mikroprocesorů se pohybuje od 1 dolaru, u serverových řešeních se pohybuje mnohem výš a v odvětví protéká spousta financí. Společnost se již dříve rozhodla vstoupit do tohoto segmentu, ale až teď začínají být vše zřetelnější.

Procesory ARM brzy určitě uvidíme na určitém počtu PC, zajímavé však bude sledovat jak si povede na serverech. Zde to pravděpodobně nebude tak žhavé, ale jak tvrdí Tudor Brown, prezident společnosti ARM - „je zde kompromis mezi cenou a objemem“.

ARM se chystá na výrobu serverových procesorů. Má velké plány
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdá se, že ARM zřídila speciální tým, který se pokusí chopit příležitosti a oslovit tvůrce softwaru pro virtualizaci a serverové OS. V neposlední řadě pak další společnosti, které se zabývají vývojem softwaru. Vždyť i Microsoft u svých Windows 8 potvrdil spolupráci a podporu architektury ARM. Chystaná architektura výrobce bude zaměřena hlavně na servery, které nevyžadují maximální výkon, ale kladou důraz na úsporu energie.

ARM se chystá na výrobu serverových procesorů. Má velké plány
i Zdroj: PCTuning.cz

„Očekáváme, že do konce roku 2020 uvidíme jasné výsledky, které ukážou, že se ARM stane architekturou 'digitálního světa',“ dodal Brown.

Přestože společnost v současné době nenabízí 64-bitové mikroprocesory pro servery, což je pro moderní servery využívající více než 4 GB paměti omezením, prý své první čipy bezproblémově vyzkoušela pro běh části svých webových stránek. Uvidíme s čím nakonec společnost dorazí a jestli se ARM architektura stane tou pravou pro „servery budoucnosti“.

Zdroj: XbitLabs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama