arm-se-domniva-ze-v-roce-2017-grafika-na-mobilech-dohoni-grafiku-ps4-a-xone
Novinka ARM se domnívá, že v roce 2017 grafika na mobilech dohoní grafiku PS4 a XONE

ARM se domnívá, že v roce 2017 grafika na mobilech dohoní grafiku PS4 a XONE

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 2. 2016 11:30 8

Vedení společnosti ARM se domnívá, že smartphony a tablety dělí jenom rok od toho, aby dohonily grafiku konzolí Xbox One a PlayStation 4.

Reklama

Výkonný ředitel ARM, společnosti zabývající se výrobou grafických procesorů, na konferenci v Amsterdamu sdělil deníku VentureBeat, že jeho firma spolupracuje s Nvidií, Samsungem a Texas Instruments na technologii schopnou zobrazovat grafiku v takové kvalitě, jakou nyní můžeme vidět na herních konzolích od Microsoftu a Sony. ARM věří, že tohoto milníku by mohla dosáhnout v roce 2017.

ARM se domnívá, že v roce 2017 grafika na mobilech dohoní grafiku PS4 a XONE
i Zdroj: PCTuning.cz

Rodman řekl: „Mobilní hardware je již velmi výkonný. Jestliže používáte high-endový smartphone z dnešní doby, jeho výkon je vyšší nežli výkon konzolí Xbox 360 nebo PlayStation 3. A brzy dohoníme i výkon Xboxu One a PlayStationu 4“.

Nárůst výkonu mobilů by podle Rodmana mohl být přínosný pro průmysl VR. Ta je na mobilech k dispozici za podstatně nižší cenu, takže má větší šanci se uchytit. Rodman dále uvedl, že jednou bude hraní na mobilech schopné přinášet stejný zážitek, jako hraní na počítačích a klasických herních konzolích.

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama