Armáda mravenců zaútočila uvnitř PC a začala požírat teplovodivou pastu
i Zdroj: Vygenerováno pomocí Gencraft AI
Novinka Armáda mravenců zaútočila uvnitř PC a začala požírat teplovodivou pastu

Armáda mravenců zaútočila uvnitř PC a začala požírat teplovodivou pastu

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

15. 2. 2024 15:30 11

Hlavně mít vnitřek PC podsvícený a úhledně uklizený. V budoucnu bude možná ještě nutné vnitřek ošetřit proti hmyzím útokům. Ostatně pavouci se v PC ležících na zemi rádi usídlují.

Reklama

Mnohokrát jsem již viděl vnitřek PC totálně zabordelený, protkaný pavučinami, u opravdu starých vykopávek byly i rozkousané kabely od myší, ale mravence požírající teplovodivou pastu jsem ještě neviděl. To se stalo maníkovi na redditu, který své trable s hmyzími nájemníky prezentoval na fotografiích. Nejprve si všiml, že teploty jeho GTX 1060 jsou o něco vyšší, tak začal zkoumat proč a nakonec zjistil, že na grafice se usadila kolonie ohnivých mravenců a cpe se teplovodivou pastou a teplovodivými podložkami.

I nebožák se pokusil PC vyčistit a dezinfikovat prostředkem proti hmyzu, ale nepomohlo to, mravenci se zakrátko vrátili. Mravence přitahuje elektřina a vypouštějí pak víc feromonů, což přitahuje další mravence. Otázka je spíš, jak se dostali do uživatelova kvartýru, zřejmě by měl hledat tuto příčinu. Pokud už jsou mravenci v domácnosti, prostě se rozlezou všude možně. Podobné obtíže už dříve sdílel jiný uživatel, viz níže. Mravenci mu pochodovali v PC jako by jim patřilo. A jednou taky bude, protože je to obzvlášť úspěšný druh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama