asrock-beebox-pasivni-minipc-s-braswellem-a-oboustrannym-usb-uz-v-cervenci
Novinka ASRock Beebox: Pasivní miniPC s Braswellem a oboustranným USB už v červenci

ASRock Beebox: Pasivní miniPC s Braswellem a oboustranným USB už v červenci

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 6. 2015 14:00 1

Beebox od ASRocku staví na ověřené platformě Intel NUC (Next Unit of Computing). V tomto případě se ale nejedná o dnes už starší Atom řady Bay Trail, ale o novější platformu Braswell, která zahrnuje použitý 14nm SoC Intel Celeron N3000 s maximální spotřebou pouze 4 W, v rámci SDP (Standard Design Power) pak jen 3 W.

Reklama

Procesor nového Beeboxu je dvoujádrový se základním taktem 1,04 GHz a turbem na dvojnásobku, čili 2,08 GHz. Čip dále nabízí 2 MB L2 cache a integrovanou grafiku s 12 shadery na 320 až 600 MHz.

Beebox má zakulacené šasi o rozměrech 110,0 × 118,5 × 46,0 mm, v jehož zadní části najdeme kromě dvou portů USB 3.0 (celkově tři, jeden je vepředu) i nový port USB typu C. Teno port podporuje rychlé přenosy dat a rychlé nabíjení kompatibilních zařízení (5V, 3A).

Co se týče další konektivity, je tu také jeden DisplayPort, gigabitový ethernet, Wi-Fi (802.11ac), Bluetooth 4.0. a pochopitelně i dva porty HDMI. Pro dálkový ovladač nechybí infraport, o zvuk se stará integrovaný čip Realtek ALC283 s jedním výstupem a vstupem pro mikrofon a výrobce nezapomněl ani na otvor pro zámky Kensington.

K dispozici budou dvě verze počítače, jehož velkou předností kromě sympatických rozměrů a slušného výkonu je také pasivní chlazení, díky čemuž je při provozu zcela bezhlučný. První model využije Windows 8.1 s Bingem, 2 GB DDR3L-1600 MHz a 32GB mSATA SSD. Druhý nemá předinstalovaný žádný systém, ale zato dostane 4 GB RAM a 128GB SSD.

Miniaturní počítač ASRock Beebox se začne prodávat během července. Ceny jednotlivých konfigurací zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama