asus-pravdepodobne-pripravuje-padphone-s-windows-8-a-procesorem-intel
Novinka Asus pravděpodobně připravuje PadPhone s Windows 8 a procesorem Intel

Asus pravděpodobně připravuje PadPhone s Windows 8 a procesorem Intel

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 1. 2013 06:00 2

Třetím modelem konceptu telefonu, který lze přeměnit na tablet nebo notebook, bude pravděpodobně platforma Wintel. Použit bude procesor Intel Atom, který bude pohánět plnohodnotné Windows 8 nebo Windows Phone 8.

Reklama

Asus nedávno do prodeje uvedl PadPhone 2, telefon, který lze proměnit v tablet. Oproti prvnímu PadPhonu ale už není možné tablet připnout ke klávesnici, jako u modelů Transformer. V současné době tak jsou na trhu dvě modely, které pohání procesor ARM a operační systém od Googlu. V rozhovoru pro Wall Street Journal VP Benson Lin naznačil, že se pravděpodobně pracuje na stejném zařízení s plnohonotnými nebo mobilními Windows 8.

Asus pravděpodobně připravuje PadPhone s Windows 8 a procesorem Intel
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle spekulací na internetu by model s Windows 8 měl vypadat následovně. Telefon bude mít displej s úhlopříčkou 5 palců a Full HD rozlišením. Tablet pak bude mít úhlopříčku 10 palců. Procesorem by se měl stát Atom Z2420 s jedním jádrem a HyperThreadingem. Jeho frekvence bude 1,2 GHz a ponese grafické jádro PowerVR SGX 540 na frekvenci 400 MHz. Avšak je u něj zmiňována podpora pamětí LPDDR2-400 s maximální kapacitou 1 GB, nový PadPhone by ale měl mít 2 GB LPDDR3.

Rozšiřující tablet samozřejmě mimo většího displeje nabídne rozšíření konektivity a delší výdrž. Dostupný by měl být ještě dok, který z tabletu vytvoří stolní počítač. Tedy stojánek, napájecí adaptér, nějaké další úložiště, větší konektivita a myš. Stejně tak další sada by měla proměnit tablet v notebook s kompletní klávesnicí, trackpadem. Tedy jak to známe z tabletů řady Transformer. Není ale jasné, zda-li se na něčem takovém pracuje a pokud ano, tak se jej dočkáme tak v roce 2014.

Zdroj: NextPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama