asus-predstavuje-zakladni-desku-maximus-formula-vi-z87
Novinka ASUS představuje základní desku Maximus Formula VI Z87

ASUS představuje základní desku Maximus Formula VI Z87

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 7. 2013 12:00 7

ASUS oficiálně uvedl novou základní desku ze série Republic of Gamers s označením Maximus Formula VI, která je založena na čipové sadě Z87.

Reklama

Deska byla poprvé představena na konferenci Computex na Tcha-wanu počátkem minulého měsíce. Stejně jako loňská Maximus Formula V i Maximus Formula VI je k dispozici o něco později, než  ostatní desky od ASUS se socketem pro procesory Haswell.

Jedná se o základní desku ze série ROG, to znamená, že nový přírůstek je určen především pro hráče a nadšence do taktování. Deska má bohatou zásobu funkcí pro lepší možnosti přetaktování a zapojení high-end komponent. Deska disponuje chladičem CrossChill, který je hybridní technologií mezi vzduchovým a vodním chlazením. Nová verze chladiče využívá, na rozdíl od té předchozí, G1/4 fitinky vodního chlazení.

ASUS představuje základní desku Maximus Formula VI Z87
i Zdroj: PCTuning.cz

Na desce nalezneme také ASUS SupremeFX audio. Maximus VI také nabídne 600 ohmový zesilovač pro sluchátka a mini-PCIe Combo II přídavnou kartu, která poskytuje připojení pomocí dvoupásmové 802.11ac WiFi a Bluetooth 4.0. Tato karta může být také nahrazena za mSATA SSD disk. ASUS také zmínil, že k desce má být dodáván stejný OC panel, který nalezneme u základní desky Maximus Extreme VI.

Nový Maxmus VI Formula VI je vybavena plastovým krytem ROG Armor, který byl použit i u základní desky ASUS Sabertooth. ASUS v diskuzích tvrdí, že kryt zvyšuje pevnost desky a pomáhá i při chlazení.

ASUS představuje základní desku Maximus Formula VI Z87
i Zdroj: PCTuning.cz

ASUS Maximus Formula VI má čtyři paměťové sloty a podporuje zapojení až 32 GB DDR3 operačních pamětí, které mohou být taktované až na frekvenci 3100 MHz. Na desce nalezneme také trojici PCIe 3.0 x16 slotu a tři PCIe 2.0 x1 rozhraní. Deska má tedy podporu SLI a CrossFIreX konfigurace zapojení grafických karet. Maximus Formula VI deska je vybavena deseti SATA 6 Gb/s konektory, celkem osmi USB 3.0 porty (6 × na zadním panelu), 8 USB 2.0 porty (4 × vzadu) a konektorem pro připojení gigabitového ethernetu. Mezi výstupy pro zobrazovací zařízení patří DisplayPort a HDMI. 

ASUS představuje základní desku Maximus Formula VI Z87
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoli ASUS desku nyní oficiálně představil, zatím neodhalil, kdy bude deska k dispozici, ani kolik bude stát. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama