asus-r-o-g-v-matx-formatu
Novinka Asus R.O.G. v mATX formátu

Asus R.O.G. v mATX formátu

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 2. 2009 00:00 2

Společnost Asus hodlá obohatit svou řadu základních desek ze série Republic Of Gamers novým modelem. Ten by se měl vejít i do menších skříní při zachování výkonu a funkčnosti, jakou mají i ty nejdražší desky.

Reklama

Asus Rampage II Gene je micro ATX deska založená na pltformě společnosti Intel, konkrétně je určena pro procesory Bloomfield Core i7, patice je tedy LGA 1366. Severnímu můstku Intel X58 asistuje jižní můstek s označením ICH10R. Pro operační paměti najdeme na desce 6 slotů, do kterých lze osadit DDR3 paměti v triple channel zapojení. Dále je umožněno použít více grafických karet díky dvěma PCIe 2.0 x16 slotům.

Asus R.O.G. v mATX formátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro rozšiřující karty jsou na desce přítomny další dva konektory, a to PCIe x4 a klasický PCI ve verzi 2.2. Disky můžete připojit buďto šesti SATA 3.0Gbps konektory, nebo přes IDE rozhraní. Zahrnuto je i ladění pomocí utilit speciálně pro R.O.G. sérii, jako je například TweakIT. Během následujících týdnů bychom se měli dočkat dalších desek ze série Gene, například verzí Rampage a Formula, jejich typisckým znakem bude samozřejmě mATX formát.

Tento "drobek" je určen pro nadšence, kteří bydlí v malém bytě, pokud si však myslíte, že čím menší, tím levnější, nenechte se mýlit. Republic Of Gamers byla vždy prémiovou částí nabídky společnosti Asus a ani tato deska nebude vyjímkou. Až za několik týdnů dorazí na trh, nepočítejte s cenou nižší, než je $200, tedy 4400Kč, na druhou stranu, jestli bude tato koncová cena reálná, mezi deskami pro Core i7 jistě udělá "rozruch".

Podle Bit-tech.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama