Asus ROG Claymore II – bezdrátová klávesnice vyšší třídy pro nejnáročnější hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Asus ROG Claymore II – bezdrátová klávesnice vyšší třídy pro nejnáročnější hráče

Asus ROG Claymore II – bezdrátová klávesnice vyšší třídy pro nejnáročnější hráče

Jan Preclík

Jan Preclík

14. 9. 2021 12:00

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing a parametry 3. Software 4. Kvalita zpracování 5. Závěrečné shrnutí a verdikt

Fanoušci Asusu mohou opět jásat, před nedávnem totiž byla vydána nová verze vlajkové lodi mechanických klávesnic Republic Of Gamers. Nová verze se kromě jiného dočkala uhlazenějšího moderního designu, bezdrátového režimu a USB 2.0 passthrough. Luxus je ovšem vykoupen vyšší pořizovací cenou.

Reklama

Asus se už léta profiluje jako společnost, která počítačovým hráčům dodává na trh ty vůbec nejlepší produkty. Nároční uživatelé často sáhnou právě pro hardwaru tohoto výrobce. Ať už jde o základní desky, grafické karty, notebooky či herní periferie. Vzhledem k astronomickým cenám, za které se železo nejvyšší třídy prodává, má dost omezenou cílovku. Zářným příkladem budiž základní deska Asus ROG Maximus XII Extreme za 21 000 Kč. Počítačoví nadšenci, kteří vyžadují stoprocentní kvalitu, spolehlivost a širokou škálu možností taktování či pokročilých funkcí, se nezdráhají za jejich produkty náležitě zaplatit. Oproti produktům obdobné kategorie sice není cena ROG Claymore II výrazně přepálená, ale i v tomto případě platí, že za nejvyšší třídu si oproti jiným připlatíte. 

Testovaná verze klávesnice je osazena tichými červenými spínači přímo z dílny Asusu. Produktové materiály hovoří i o variantě s modrými switchi, tuto verzi s populárními hlasitými klikači jsem však na českém trhu nenašel. To ovšem vůbec nevadí, klávesnice aspoň po nocích nebudí sousedy.

Mezi další zásadní rozdíl oproti konkurenci patří jednoznačně rozložitelnost. Klávesnici lze používat jak v plné verzi s numpadem, tak ve verzi TKL (ten key less) bez něj. Možnost jeho odpojení se vyplatí jak při nedostatku prostoru, tak v případě, že potřebujete vypadnout s rodinou na venkov a herní equip si chcete hodit s sebou do batohu. 

Asus ROG Claymore II – bezdrátová klávesnice vyšší třídy pro nejnáročnější hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

A zde se dostáváme k další výhodě. Pokud jste pečliví a své bezdrátové periferie si pravidelně dobíjíte, stačí vám na výlet nabrat čistě jenom klávesnici bez jakýchkoli kabelů navíc. Hlavně nezapomenout na dongle (ten je v režimu s připojeným kabelem skrytý v těle). Bezdrát frčí na rádiové frekvenci 2,4 GHz, která zajišťuje rychlou datovou komunikaci s odezvou jedné milisekundy. A když si fakt nejste jistí, jak jste na tom s baterkou, není nutné startovat software. Přímo na těle klávesnice je indikátor stavu baterie. No a při nejhorším klávesnici dobijete céčkovým kabelem, vždyť nabíječka s konektorem USB-C je dnes prakticky povinná výbava každého, kdo nežije v pralese. 

Pohon klávesnice navíc zajišťuje 4000mAh baterie, i kdybyste byli lajdáci a měli nabito na polovinu, můžete si být jisti, že víkend v pohodě přežijete. Vysoká kapacita baterie je dalším nesporným plus Claymore dvojky. Tahle bestie totiž při plné kapacitě vydrží frčet až 47 hodin nepřetržitého hraní… a to navíc se zapnutým RGBčkem. Když vypnete efektní světýlka, nebude to sice taková podívaná, ale výdrž tím prodloužíte o více než 300 procent na celkových 144 hodin. Tolik k nejzajímavějším vlastnostem, teď už se pojďme mrknout detailněji, co si vlastně z obchodu přinesete. 

Asus ROG Claymore II – bezdrátová klávesnice vyšší třídy pro nejnáročnější hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama