Novinka Asus ROG Zephyrus S17 v prodeji. Vaše peněženka se prohne

Asus ROG Zephyrus S17 v prodeji. Vaše peněženka se prohne

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 6. 2021 10:52

Divize Republic of Gamers (ROG) společnosti Asus představila prémiový herní notebook s výklopnou opticko-mechanickou klávesnicí Zephyrus S17.

Reklama

Špičkový výkon notebooku dodává procesor Intel Core i9-11900H 11. generace, který je taktován na 4,9 GHz a běží s trvalým výkonem až 50 W, když je aktivní GPU, a s výkonem až 90 W, pokud běží samostatně. Procesor může být doplněn až 48 GB RAM (DDR4-3200 MHz) a grafickou kartou GeForce RTX 3080. V nejvyšší konrfiguraci počítač využívá tři samostatné NVMe disky, v dalších verzí je k dispozici jeden SSD PCIe 4.0.

Displej notebooku je 17palcový s jemností WQHD displej, frekvencí 165 Hz a technologiemi Advanced Optimus a G-SYNC, nebo lze volit 4K panel se 120 Hz a Adaptive-Sync. Oba zobrazovače nabízejí vysokou obnovovací frekvenci, skvělou přesnost barev (DCI-P3) a jsou opatřeny ověřením PANTONE Validated.

Zephyrus S17 přichází s designem, který je tvořen šasi z hořčíku a hliníku o tloušťce méně než 20 mm. Když uživatel zvedne kryt displeje, klávesnice se zvedne pod úhlem 5° a otevře ventilační otvory, které mají zvyšovat průtok nasávaného vzduchu o 25 %. Když teplota komponent klesne pod 50 °C, ventilátory ROG Arc Flow se automaticky zpomalí až do režimu 0 dB pro zcela tichý provoz. Požadavky na chlazení se mění podle toho, co zrovna děláte – počítač proto nabízí několik režimů vyladěných pro různé situace.

ROG Zephyrus S17
i Zdroj: PCTuning.cz
ROG Zephyrus S17

K pořádnému notebooku patří i pořádná klávesnice. Opticko-mechanické spínače se aktivují za pouhých 0,2 ms a Asus uvádí životnost na 100 milionů stisknutí klávesy. Funkce N-key rollover zajišťuje, že všechny stisknutí budou zaznamenány i uprostřed nejzběsilejších bitev. RGB osvětlení jednotlivých kláves pak nabídne možnost přizpůsobit si styl klávesnice pro různé hry a pracovní aktivity. Synchronizuje se také s osvětlením na jiných zařízeních Aura Sync.

Majitelé notebooku se mohou dále těšit na konfigurovatelný ovládací prvek Multiwheel v levém horním rohu klávesnice, šest reproduktorů s technologií Dolby Atmos nebo 3D sestavu mikrofonů. Uvnitř notebooku najdeme také 90Wh baterii s podporou rychlého nabíjení (zvládne na 50 % za pouhých 30 minut). Podpora nabíjení USB Type-C až do 100 W umožňuje uživatelům nechat velkou nabíječku doma. I když je pro maximální výkon vyžadován plnohodnotný adaptér, každodenní práci notebook zvládne s menším adaptérem typu C nebo dokonce i s powerbankou.

Integrovaná webová kamera a snímač otisků prstů integrovaný do tlačítka pro zapnutí/vypnutí jsou nástroji pro pohodlné přihlášení. Co se připojení týče, tak Thunderbolt 4 se dokáže připojit k univerzální dokovací stanici nebo externímu displeji s rozlišením až 8K. Rozhraní nabízí také vysokorychlostní přístup k velkým souborům na externím úložišti. Díky funkci přenosu energie jej lze použít také k nabíjení notebooku nebo dalších zařízení.


Pro uživatele, kteří potřebují připojit další displej, je pak vedle vyhrazeného HDMI portu připraven také port USB Type-C s technologií DisplayPort. Čtečka karet SD podporuje přenosové rychlosti až 312 MB/s a bezdrátové připojení zajistí Wi-Fi 6..

Cena:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama