asus-usb-3-0-hz-2-dokovaci-stanice-pro-snadne-rozsireni-konektivity-vaseho-notebooku
Novinka ASUS USB 3.0 HZ-2: dokovací stanice pro snadné rozšíření konektivity vašeho notebooku

ASUS USB 3.0 HZ-2: dokovací stanice pro snadné rozšíření konektivity vašeho notebooku

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

27. 6. 2014 08:00

Jedná se o přenosnou dokovací stanici, kterou ocení především uživatelé notebooků. Ti díky ní mohou rozšířit konektivitu svého notebooku o širokou řadu portů. 

Reklama

Celkem tak můžete pomocí jediného USB kabelu získat možnost připojení až 10 dalších zařízení. Rozměry stanice ASUS USB 3.0 HZ-2 jsou 33,5 × 6,5 × 2,4 cm, je tedy poměrně skladná a na stole nezabere moc místa. Hmotnost stanice činí přibližně 280 gramů, takže ji lze také celkem snadno přenášet. Stanici je možné využít také jako stojan pro podložení notebooku. 

HZ-2 nabídne plnou podporu operačního systému Windows 8.1. Připojit by ho mělo být možné také ke starším verzím Windows. Port pro připojení je samozřejmě také zpětně kompatibilní s rozhraním USB 2.0. HZ-2 je pro zvýšení bezpečnosti vybaven také slotem pro zámek Kensington.

ASUS USB 3.0 HZ-2: dokovací stanice pro snadné rozšíření konektivity vašeho notebooku
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi konektivitu stanice patří mimo jiné dva zobrazovací výstupy a to HDMI a D-Sub (VGA), které umožňují připojení monitoru. Mimoto se dočkáme také 10/100Mb/s ethernetového portu pro připojení do sítě, dvou portů USB 3.0 a trojice konektorů USB 2.0. Díky tomu můžeme ke stanici připojit externí disky, chytré telefony a další příslušenství. K připojení reproduktorů či sluchátek potom slouží dvojice audio konektorů. 

Pomocí dokovací stanice je možné také dobíjet různá zařízení, jako jsou chytré telefony či tablety a to i při vypnutí notebooku či PC, k němuž je připojena. O ceně se bohužel zatím výrobce nezmiňuje, ale vzhledem k ceně předchozího modelu HZ-1 by se mohla pohybovat kolem 3 000 Kč.

Zdroj: ASUS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama