Avast ovládnou Američané. Kupuje ho firma NortonLifeRock
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Avast ovládnou Američané. Kupuje ho firma NortonLifeRock

Avast ovládnou Američané. Kupuje ho firma NortonLifeRock

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 8. 2021 16:48

Americká softwarová společnost NortonLifeLock, dříve známá jako Symantec, převezme českou antivirovou firmu Avast. Zahraniční média odhadují hodnotu transakce na 8,6 miliardy dolarů (asi 186,3 miliardy korun). Akcie Avastu v reakci prudce posílily.

Reklama

Spojená společnost bude mít sídlo v Praze a v Tempe v americké Arizoně. Jednání o fúzi firmy oznámily v červenci. Vše bylo ale domluveno až v uplynulých dnech. Služby se chystají společně nabízet více než 500 milionům uživatelů. 

Generální ředitel společnosti NortonLifeLock Vincent Pilett k transakci uvedl, že obě společnosti mají vizi společné platformy. Ředitel Avastu Ondřej Vlček pak v tiskovém prohlášení řekl. „Vznikne světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti zaměřený na koncové uživatele, který v sobě spojí sílu Avastu v ochraně soukromí a NortonLifeLocku v ochraně identity.“

Avast
i Zdroj: PCTuning.cz
Avast

Připomeňme, že Avast je česká nadnárodní antivirová společnost, která na trhu působí od roku 1988 a patří mezi průkopníky v oboru počítačového softwarového zabezpečení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama