avast-vydal-bezpecnostni-aplikaci-pro-iphony
Novinka Avast vydal bezpečnostní aplikaci pro iPhony

Avast vydal bezpečnostní aplikaci pro iPhony

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 11. 2018 16:00

Aplikace Mobile Security poskytuje veškerou ochranu, kterou uživatelé iPhone a iPad potřebují, včetně ochrany identity, bezpečného a soukromého prohlížení webů, připojování se k zabezpečeným Wi-Fi sítím a ochrany osobních údajů a dat, jako jsou například fotografie. K dispozici je v bezplatné i v prémiové verzi.

Reklama

„Panuje přesvědčení, že uživatelé iPhonů a iPadů jsou imunní vůči bezpečnostním rizikům, ale ve skutečnosti tomu tak není. Každé mobilní zařízení je ohroženo, bez ohledu na to, na jakém operačním systému běží, ať už síťovým útokem, nechtěným sledováním nebo narušením soukromí,“ popisuje hlavní produktový manažer v mobilní divizi Avastu Gagan Singh a dodává: „Mobilní telefony používáme denně pro vyřizování osobních i pracovních věcí, a proto je víc než dřív důležité, aby byly bezpečné a chránily naše soukromí, bez ohledu na operační systém. Naše nová bezpečnostní aplikace přináší funkce, které komplexně pokryjí všechny bezpečnostní potřeby uživatelů.“

Bezplatná verze Avast Mobile Security poskytuje uživatelům:

  • Ochrana identity: upozorní uživatele, pokud byly odcizeny jejich přihlašovací údaje, jako například heslo k e-mailovému účtu, ale i například hesla k jejich oblíbeným službám, které tento e-mail využívají pro přihlášení. V bezplatné verzi mohou uživatelé používat tuto funkci pro jeden účet, v prémiové je možné přidávat neomezený počet e-mailových účtů. Tato funkce kontroluje největší úložiště kradených přihlašovacích údajů na temném webu, což znamená více než 9 milionů online účtů z tisíců napadených webových stránek. Ve srovnání s konkurencí, která pokrývá jen několik stovek zdrojů, jde o největší databázi svého druhu, která se s každým novým narušením dat aktualizuje.
  • Wi-Fi test: bezplatná funkce, která více způsoby ověří, zda je Wi-Fi síť bezpečná, a upozorní uživatele na případné zranitelnosti. Dokáže identifikovat problémy, jako například hacknutý DNS server, který přesměrovává internetovou komunikaci uživatele na falešné stránky. Umí také zjistit, zda je Wi-Fi plně zabezpečená nebo zda má síť či router slabé, a tedy snadno prolomitelné heslo.
  • Foto trezor: zašifruje fotografie do virtuálního trezoru, v bezplatné verzi 40 snímků a v prémiové verzi neomezené množství. Přístup do úložiště je chráněn prostřednictvím PIN kódu, FaceID nebo TouchID.

Avast vydal bezpečnostní aplikaci pro iPhony
i Zdroj: PCTuning.cz

V prémiové verzi Avast Mobile Security je k dispozici navíc:

  • Bezpečné prohlížení: virtuální privátní sítě (VPN) ochrání soukromí, takže nikdo nemůže sledovat, co iPhone nebo jeho majitelé dělají na internetu. VPN automaticky vybere nejrychlejší server, který je nejblíže, aby si mohl uživatel prohlížet internet pohodlně.

Avast vydal bezpečnostní aplikaci pro iPhony
i Zdroj: PCTuning.cz

Aplikace Avast Mobile Security for iOS je dostupná ke stažení v App Store za 129 Kč/měsíc nebo 539 Kč/rok. K dispozici je v češtině, angličtině, portugalštině, francouzštině, španělštině, ruštině, němčině, italštině, holandštině a japonštině.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama