behem-lonskeho-roku-se-prodalo-720-00-kusu-zarizeni-s-os-android-wear
Novinka Během loňského roku se prodalo 720 00 kusů zařízení s OS Android Wear

Během loňského roku se prodalo 720 00 kusů zařízení s OS Android Wear

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 2. 2015 10:00 1

Loňský rok se nesl v duchu tzv. "wearables", tedy nositelných zařízení jako jsou chytré náramky, hodinky a další propriety. Celkově bylo v roce 2014 prodáno 4,6 milionu kusů zařízení tohoto typu.

Reklama

Z celkového počtu 4,6 milionu prodaných nositelných zařízení jich však bylo pouze 720 000 založených na operačním systému Android Wear od Googlu, což není zase tak mnoho. Musíme však přihlédnout k tomu, že se tento operační systém objevil na trhu až v létě. Systém Android Wear se ale rychle stal lákadlem pro řadu výrobců, díky čemuž bylo nedlouho po jeho vydání uvedeno na trh více než půl tuctu zařízení s tímto OS. Největší pozornost zákazníků si však získaly až kulaté chytré hodinky jako Moto 360 od Motorola či LG G Watch R, které však na trh dorazili až na podzim.

Během loňského roku se prodalo 720 00 kusů zařízení s OS Android Wear
i Zdroj: PCTuning.cz

Ani tyto hodinky však v prodejích Android Wear nezachránily a má před sebou ještě trnitou cestu. Hlavním konkurentem produktů s tímto OS by se totiž měly zanedlouho (nejspíše v dubnu) stát první chytré hodinky od Applu nazvané jednoduše jako Apple Watch. Ty by mohly dále negativně zasáhnout do nepříliš vysokých prodejů hodinek s Android Wear.

Během loňského roku se prodalo 720 00 kusů zařízení s OS Android Wear
i Zdroj: PCTuning.cz

Android Wear nenahrává do karet ani to, že řada čínských a jiných výrobců volí vlastní, proprietární operační systém. Překvapivým trhákem se stal třeba jednoduchý chytrý náramek Mi Band značky Xiaomi, jehož se již během prvního dne prodalo 103 000 kusů. Dlouhodobě se pak drží další konkurence v podobě hodinek Pebble, kterých se od jejich uvedení na trh v roce 2013 až do konce roku 2014 podařilo prodat přibližně milion kusů.

Patříte mezi vlastníky nějakého "nositelného zařízení" a myslíte si, že bude trend nositelných zařízení pokračovat? Podělte se o své zkušenosti v diskuzi.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama