bill-gates-cenzura-v-cine-je-velmi-omezena
Novinka Bill Gates: cenzura v Číně je velmi omezená

Bill Gates: cenzura v Číně je velmi omezená

Martin Stančík

Martin Stančík

26. 1. 2010 16:00 5

Zatímco Google si na snahy o cenzuru internetu čínskou vládou stěžuje, spoluzakladatel Microsoftu v nich takový problém nevidí.  

Reklama

Když byl Bill Gates dotázán v pořadu Good Morning America na spor mezi Googlem a Čínou, řekl, že "internet na různých místech ve světě podléhá všemožné cenzuře, avšak jeho přítomnost v zemích, které jej omezují, svobodě projevu a výměně informací velmi pomáhá." Google je již dva týdny ve sporu s čínskou vládou, neboť již dále nechce cenzurovat čínskou verzi svého vyhledávače. Navíc byly proti Googlu podniknuty kybernetické útoky, za kterými by mohla stát čínská vláda.

Bill Gates: cenzura v Číně je velmi omezená
i Zdroj: PCTuning.cz

"Musíte se rozhodnout: budete se chovat podle zákonů v dané zemi nebo ne? Když ne, je možné, že tam vaše firma skončí," řekl Gates. "Snahy čínské vlády cenzurovat internet, jsou velmi omezené – (pro uživatele) je snadné jejich opatření obejít a já si myslím, že je důležité, aby v zemi zahraniční firmy byly," dodal Gates. Google před pár dny obdržel podporu od americké vlády, avšak Čína se proti Washingtonu silně ohradila. Spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates již společnost aktivně nevede a realizuje se v rámci rodinné nadace.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama