google-chce-s-cinskou-vladou-dal-vyjednavat
Novinka Google chce s čínskou vládou dál vyjednávat

Google chce s čínskou vládou dál vyjednávat

Martin Stančík

Martin Stančík

18. 1. 2010 09:00 2

Google vstupuje do druhého týdne "bojů" s čínskou vládou a očekává se, že brzy padne rozhodnutí o jeho další přítomnosti v zemi.  

Reklama

Google v minulém týdnu prohlásil, že přemýšlím o opuštění Číny po té, co se stal terčem sofistikovaných kybernetických útoků. Společnost také již nadále nechce cenzurovat obsah svého vyhledávače google.cn a bude se snažit buďto vyjednat, aby obsah ve svém vyhledávači nemuseal nijak omezovat, nebo ze země odejde. Podle odborníků bylo již včera na čínské verzi Googlu poznat, že společnost některé filtry uvolnila - například hledání informací o událostech na náměstí Tian-an-men bylo plně zpřístupněno.

Google chce s čínskou vládou dál vyjednávat
i Zdroj: PCTuning.cz

Google včera potvrdil, že nyní bude čínskou vládou intenzivně jednat. Čínská vláda se vyjádřila s tím, že ustupovat ve své cenzuře nebude a všechny firmy, které podnikají v zemi, se musí řídit jejími zákony. Do celé kauzy se zapletla i americká vláda - Washington oznámil, že po čínských diplomatech bude chtít vysvětlení útoků. Americký kongres totiž nedávno vydal zprávu, podle které se čínská vláda v kyberprostoru stále více zajímá o počítače amerických úřadů a služeb.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama